Ένας chef δεν είναι ποτέ ένας chef. Ειδικά όταν ανήκει στην ομάδα της Unilever Food Solutions. Γιατί τότε έχει έναν και μόνο σκοπό: Να σας εμπνεύσει, να σας δώσει ιδέες και να σας κάνει να νιώσετε έτοιμοι να γοητεύσετε το κοινό σας με τα πιάτα σας. Ετοιμαστείτε για ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της γεύσης με οδηγούς τους chef μας που ξέρουν να μοιράζονται τα μυστικά τους και υπόσχονται να σας ανοίξουν την όρεξη! 

Αλεξίου Αναστάσιος
Advisor Chef, Customer Development ; Customer Chef

 

Ένας chef με εμπειρία 23 χρόνων! Το 1994 αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, το 2014 κατέκτησε  το Advance Professional Diploma in Culinary Art από το L’ecole  Francaise de Castronomie FERANDI. Έναν χρόνο μετά, πήρε το Superior Cullinary Arts Diploma από το Alain Ducasse Education, ενώ έχει παρακολουθήσει μια σειρά από σεμινάρια του Alain Ducasse, αλλά και του Γιώργου Στυλιανουδάκη.

Έχει αποδείξει τις ικανότητές του στην ομάδα chef σε ξενοδοχεία της Ρόδου (Alex Beach & Rodos Palace), της Αθήνας (Merridien, Caravel, Intercontinental, Μεγάλη Βρετάνια, Park) αλλά και σε γνωστά catering (Πεντελικό ,Πλατής). Τα τελευταία 13 χρόνια, συμμετέχει στην ομάδα της Unilever Food Solutions ως executive chef. Είναι μέλος της παγκόσμιας ομάδας chef και συμμετέχει τόσο στην οργάνωση όσον αφορά τη δοκιμή  & έγκριση προϊόντων, αλλά και στην εκπαίδευση συναδέλφων και της ομάδας  σχετικά με τα νέα προϊόντα της εταιρείας. Έχει ως άμεση προτεραιότητα τη συνεχή διοργάνωση σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο ίδιος: «Οι ανάγκες της αγοράς αλλάζουν συνέχεια και η συμμέτοχή μου στην ομάδα στρατηγικής οργάνωσης των προϊόντων της εταιρείας είναι απαραίτητη προκειμένου να ενημερώνομαι άμεσα για τις νέες τάσεις της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο».

 

Μάνδρος Βασίλης
Country Exe.Chef Retail Foods, Customer Development ; Customer Chef

 

Ο Βασίλης Μάνδρος αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται στα πιάτα του. Γι’ αυτό και όπως δηλώνει: «Αυτό που μ’ αρέσει πιο πολύ, το πάθος μου, είναι να δημιουργώ, να φτιάχνω συνταγές που ξέρω ότι θα τις απολαύσει μια παρέα, μια οικογένεια, ένα ζευγάρι...»

Ανήκει στην ομάδα της  Unilever Hellas από το 2005, στον τομέα των τροφίμων, στις κατηγορίες της Ho.Re.Ca  για λογαριασμό της Unilever Food Solutions , καθώς επίσης και για τον λογαριασμό ΕΛΑΙΣ-Unilever Hellas ως σύμβουλος στο τμήμα Marketing.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική το 1992 στην Ελλάδα. Συνέχισε τη «μαγειρική» του εκπαίδευση στην Ιρλανδία όπου εκεί μυήθηκε στα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας. Εκπαιδεύτηκε δίπλα σε Γάλλους Chef με 1 έως 2 αστέρια Michelin. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα νέων τεχνικών μαγειρικής (sous vide, gastrovac, paco jet , Rotovap , Molecular cuisine) στη σχολή Gordon Blue στη Γαλλία, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικών μαγειρικής από διάσημους chef, όπως του Alain Ducasse. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες καθώς και σε διακεκριμένα εστιατόρια και έχει φτάσει τον βαθμό του Executive Chef.

Είναι μέλος της W.A.C.S (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων), δραστήριο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων  και τηλεπαρουσιαστής σε μαγειρικές εκπομπές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Φυσικά έχει κατακτήσει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα, εργάζεται ως Executive Chef στο τμήμα Τροφίμων της ΕΛΑΙΣ-Unilever Hellas και ως Advisor Chef στην Unilever Food Solutions , ενώ διδάσκει και στο τμήμα μαγειρικής ιδιωτικής σχολής .