Οι chef μάς λένε ότι γίνεται και θέλουν μάλιστα να μας μάθουν και το πώς! 

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που αν τα υιοθετήσετε, θα δείτε αμέσως θεαματικά αποτελέσματα τόσο στα πιάτα, όσο και στο ταμείο.

Μια εναλλακτική κρούστα από βότανα!

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο να εμπλουτίσετε το αρνί, το κοτόπουλο, ή το φιλέτο ψαριού – ωστόσο, τα φρέσκα βότανα είναι ακριβά, χαλάνε γρήγορα, και χρειάζονται πολύ χρόνο για να ετοιμαστούν. Σε αυτή την περίπτωση, ανακατέψτε μία πάστα βοτάνων καλής ποιότητας με ίση ποσότητα ελαφριάς μουστάρδας.  Επαλείψτε το στο κρέας ή στο ψάρι και έπειτα τοποθετήστε με πίεση φρέσκα τρίμματα ψωμιού – τηγανίστε το, περάστε το στο γκριλ ή ψήστε το για να αποκτήσετε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Μια μαγιονέζα που κάνει θαύματα!

Η φρέσκια μαγιονέζα χρειάζεται χρόνο και δεξιότητες: ενώ του εμπορίου είναι συχνά καλή, όταν δεν είναι εμπλουτισμένη γίνεται αμέσως αντιληπτή η προέλευσή της. Προσθέστε μερικές προσωπικές πινελιές και βελτιώνετε ένα καλό προϊόν, κάνοντάς το ένα εξαιρετικό προϊόν. Για παράδειγμα, προσθέστε μια κουταλιά πουρέ βασιλικού και σκόρδου, και ολοκληρώστε με λίγο χυμό λεμόνι, ώστε να αποκτήσετε μία καταπληκτική “sauce vert”. Διαφορετικά, απλώς προσθέστε μια κουταλιά πάστας tandoori και θα έχετε μία καταπληκτική σάλτσας coronation chicken ή ένα ντιπ για σνακ ασιατικού τύπου. Ακόμα πιο απλό είναι να προσθέστε μία πινελιά μουστάρδας ολικής άλεσης στη βάση της μαγιονέζας – μία εξαιρετική, συνοδευτική σάλτσα για λουκάνικα και γενικά αλλαντικά. 

Πουρές Φρούτων

Δεν χρησιμοποιούνται μόνο στα παγωτά ή στα γλυκά – έχουν πάρα πολλές χρήσεις! Η ποιότητα είναι εξαιρετική και μπορεί να σας γλιτώσει ώρες από την προετοιμασία – δοκιμάστε να προσθέσετε πουρέ μάνγκο σε τσιζκέικ και σε μους φρούτων αντί για φρέσκα φρούτα – η διαφορά θα είναι ελάχιστη. Καθώς το φρούτο συλλέγεται όταν βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση, είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε καλύτερη ποιότητα και σταθερότητα, και να μην έχετε καθόλου περισσεύματα.  Είναι άσχημο να παρατηρείς πόσα φρούτα μπορούν να καταλήξουν στον κάδο —χρησιμοποιώντας τον πουρέ, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε αυτή τη σπατάλη.

Σούπα της Ημέρας

Τα άγρια μανιτάρια είναι απαραίτητα για το μενού των μπαρ και των κλαμπ που σερβίρουν φαγητό, αλλά είναι πάρα πολύ ακριβά, χρειάζονται υπερβολικά πολλή ώρα για να ετοιμαστούν και μπορούν να χαλάσουν στη στιγμή. Γιατί να μην πάρετε μία καλή σούπα άγριων μανιταριών ως βάση και, αν θέλετε, να την εμπλουτίσετε με μερικές σωταρισμένες φρέσκες κανθαρέλες ή βασιλομανίταρα (chanterelles ή cepes), και ακόμα με μερικά έτοιμα κρουτόν. Έτσι θα διατηρήσετε το στοιχείο του εντυπωσιασμού στο μενού σας, και θα αφαιρέσετε το λειτουργικό κίνδυνο από το πιάτο. Μία παρόμοια αρχή μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες σούπες που βασίζονται σε ακριβά συστατικά, όπως σπαράγγια ή ακόμα και κάρδαμο. Δεν έχει σημασία αν η βάση της σούπας είναι σκόνη ή υγρό, και τα δύο θα δημιουργήσουν μία εξαιρετική βάση για ένα βελτιωμένο πιάτο εστιατορίου.