Η επιτυχία ενός μενού εξαρτάται ιδιαίτερα από τις ικανότητες της ομάδας της κουζίνας και από τον εξοπλισμό της. Μπορούν να φτιάξουν αυτά που έχει το μενού; Αν οι ικανότητες ή ο εξοπλισμός δεν επαρκούν, το μενού είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Το μενού αποτελεί μία αντανάκλαση της κουζίνας σας και του φαγητού που υπόσχεστε στους πελάτες σας ότι θα τους σερβίρετε.  Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ομάδα της κουζίνας είναι πλήρως ενημερωμένη για το σύνολο του μενού και όλα τα συστατικά του.

 

Η κλασική συνταγή της κάρτας συνταγών.

Όπως εξηγεί η παραπάνω παράγραφος, η προετοιμασία είναι υπόθεση ζωτικής σημασίας. Τα περισσότερα από αυτά τα βασικά στοιχεία μπορούν να συνοψιστούν στην τυπική κάρτα συνταγής. Τα τρία βασικά πλεονεκτήματα της εισαγωγής της τυπικής κάρτας συνταγής στην επιχείρησή σας:

  1. Σταθερότητα σε όλο το μενού
  2. Περισσότερο αποδοτική εκπαίδευση προσωπικού
  3. Ανάλυση κόστους

 

Μία τυπική κάρτα συνταγής περιλαμβάνει τα εξής:

  • Συγκεκριμένα συστατικά, μαζί με οδηγίες αγοράς και αποθήκευσης
  • Το κόστος των συστατικών και υπολογισμούς τιμών επί της κάρτας
  • Διατροφικές πληροφορίες
  • Ποσότητες
  • Συστατικά ταξινομημένα ανά ξεχωριστό προϊόν
  • Τη μέθοδο (ή τις μεθόδους) μαγειρέματος ανά ομάδα συστατικού (π.χ. κόψιμο σε μικρά κομμάτια, ή συνδυασμός συστατικών διαφορετικών θερμοκρασιών)
  • Τα βήματα προετοιμασίας

    Τις θερμοκρασίες μαγειρέματος
  • Την εικόνα για την παρουσίαση / το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Τα φαγητά που ταιριάζουν (προαιρετικά)
  • Τη μερίδα που τοποθετείται στο πιάτο

 

Το μέγεθος μετράει!

Η διόρθωση των μερίδων σας μπορεί να ακούγεται σαν ένα τεράστιο βήμα, αλλά, από την άλλη, όταν πραγματοποιείται προσεκτικά, βγαίνετε τριπλά κερδισμένοι:

  • Εξοικονόμηση χρημάτων
  • Οι πελάτες θα είναι περισσότερο ικανοποιημένοι
  • Βοηθάτε το περιβάλλον και δημιουργείτε τη δική σας οικολογική συνεισφορά

Είναι κρίμα, αλλά το ποσοστό των τροφίμων που δεν φτάνουν στον καταναλωτή αυξάνεται. Για τους υπεύθυνους τροφοδοσίας, η διόρθωση των μεγεθών των μερίδων συνιστά μία ευκαιρία για τη σημαντική μείωση των κοστών. Τα περισσεύματα από τα πιάτα δεν θα εξαφανιστούν ποτέ τελείως – ωστόσο, με τον σωστό υπολογισμό των μερίδων και τις σωστές επιλογές στο μενού σας, μπορούν να μειωθούν σημαντικά.