Όσπρια

Όσπρια

Γενικότερα, τα όσπρια μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μια έρευνα του 2000 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, τον καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2008 στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition και στην γνωστική εξασθένιση των ηλικιωμένων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε φέτος στο Journal of Nutrition, Health and Aging.

Φασόλια:

Τα φασόλια είναι ένα ωφέλιμο για την υγεία όσπριο, ιδιαίτερα για τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι  ανάλογα με την ποσότητα που καταναλώνουν, πετυχαίνουν καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο και περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.