Τα αλλεργιογόνα και οι τροφικές δυσανεξίες είναι πολύ επικίνδυνοι παράγοντες, επομένως η επισήμανσή τους στο φαγητό είναι ζωτικής σημασίας. Με τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει τη νομοθεσία που ισχύει για τα αλλεργιογόνα και ότι προσφέρετε στους πελάτες σας όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

  • Ορίστε έναν ειδικό που θα μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα αλλεργιογόνα τρόφιμα και τις δυσανεξίες, σε κάθε βάρδια.
  • Επισημάνετε τα αλλεργιογόνα στο μενού προκειμένου να βοηθήσετε τα άτομα με αλλεργίες.
  • Να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να εντοπίσετε τα αλλεργιογόνα κατά το μαγείρεμα.
  • Διατηρήστε την ιστοσελίδα σας ενημερωμένη σχετικά με τις πληροφορίες για τα αλλεργιογόνα τρόφιμα.
  • Δηλώστε στο μενού τι αλλεργιογόνα περιέχει ένα πιάτο, σε σαφή ορατή θέση.
  • Έχετε στο μενού ένα εναλλακτικό πιάτο που μπορούν να απολαύσουν οι πελάτες, παρά τις αλλεργίες ή δυσανεξίες τους, για παράδειγμα ένα πιάτο ελεύθερο γλουτένης.