Ίσως να μην έχετε σκεφτεί ποτέ πως πολλά κλασικά και αγαπημένα σάντουιτς, όπως το BLT ή το Bahn Mi, έχουν μεταξύ τους κάτι κοινό: Τα συστατικά τους είναι αντιφατικά!

Έτσι, σύμφωνα με πολλές έρευνες γεύσης, ένα λιπαρό συστατικό ισορροπεί με μια δόση οξύτητας, ενώ ένα σκληρό συστατικό θέλει την αντίθεση μιας τραγανής υφής.

Εμείς σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τους παρακάτω πίνακες με τα έξι βασικά στοιχεία των σάντουιτς ως οδηγό για να φτιάξετε τις πιο ανατρεπτικές, gourmet και μοναδικές δημιουργίες. Κάντε σήμερα τους δικούς σας συνδυασμούς!

Το να συνδυάσετε μια αλμυρή γεύση, όπως ελιές, σάλτσα σόγιας ή αντζούγιες, με ένα γλυκό υλικό, όπως μαρμελάδα, μέλι ή κονφί κρεμμυδιού, μπορεί φαινομενικά να μοιάζει ως κάτι αταίριαστο. Στην πραγματικότητα όμως, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να είναι μια υπέροχη έκπληξη για τον ουρανίσκο, κάνοντας το σάντουιτς που δημιουργείτε αληθινά ξεχωριστό.

Ένας γευστικός συνδυασμός που αποτελεί σταθερή αξία, είναι και αυτός του σκληρού με το τραγανό. Αν επιλέξετε για το σάντουιτς σας κρέας (για παράδειγμα ψητό φιλέτο), τυρί (όπως το γαλλικό brie de meaux) ή ψητά λαχανικά (για παράδειγμα πράσινες πιπεριές), μη διστάσετε να προσθέσετε στη συνταγή κάτι τραγανό, όπως τηγανητά κρεμμύδια, τραγανή πέτσα από κοτόπουλο ή κάποιο τραγανό μαρούλι, όπως το ραντίτσιο.

Τα λιπαρά συστατικά (μαγιονέζα, τηγανητό αβγό ή ακόμα και μεδούλι) δίνουν μια πολύ χαρακτηριστική γεύση σε κάθε σάντουιτς. Επιλέγοντας να τα συνδυάσετε με φρέσκα, “αναπάντεχα” υλικά όπως τουρσί από ραπανάκια, καρότα και αγγούρι ή πικάντικη κόκκινη σάλτσα ή ίσως ξινό Mustard Caviar, μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικά απολαυστικές γεύσεις.