Πόσες φορές σας έχουν ρωτήσει τον τελευταίο καιρό «Μήπως έχει γλουτένη; Μήπως έχετε κάτι χωρίς γλουτένη;» Σίγουρα πολλές! Γιατί σήμερα είναι τόσες οι περιπτώσεις δυσανεξίας στη γλουτένη και την κοιλιοκάκη που κάθε chef που σέβεται τους πελάτες του πρέπει να μπορεί να δημιουργεί δελεαστικές προτάσεις που θα τα έχουν όλα εκτός από τη γλουτένη!

Σας φαίνεται ακατόρθωτο; Απλώς ακολουθήστε αυτά τα πέντε Top Tips και κρατήστε όλους μα όλους τους πελάτες σας (ή τουλάχιστον τους περισσότερους) πιο ικανοποιημένους από ποτέ και πρόθυμους να σας επισκεφθούν ξανά και ξανά.

  1. Ξεχάστε συστατικά όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη και κουσκούς και στη θέση τους αγαπήστε το αλεύρι ρυζιού, το φαγόπυρο, το κορν φλάουρ, το αλεύρι καλαμποκιού, την κινόα, τη σόγια, καθώς και τυχόν άλευρα από καρύδια/φασόλια/ρεβίθια για κάποιες ειδικές περιπτώσεις.
  2. Χρησιμοποιήστε τις επιλογές χωρίς γλουτένη που έχετε ήδη στη διάθεσή σας, προκειμένου να μειώσετε το κόστος σε ιδιαίτερα συστατικά.
  3. Δώστε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις συνταγές σας στα φασόλια, το ρύζι, τα λαχανικά και σε άλλα δημητριακά ολικής άλεσης που τόσα χρόνια είναι χωρίς γλουτένη και ήρθε η στιγμή τους να λάμψουν!
  4. Για τα συσκευασμένα συστατικά, ψάξτε για αξιόπιστες μάρκες χωρίς γλουτένη και μείνετε πιστοί σε αυτές.
  5. Σημειώστε και αναδείξτε τα πιάτα που δεν έχουν γλουτένη στο μενού σας ως «χωρίς γλουτένη», καθιστώντας ευκολότερο για τους πελάτες σας να τα επιλέξουν. Ταυτόχρονα, δείχνετε σε όλους ότι σε αυτήν την κουζίνα που ήρθανε, οι chef νοιάζονται και καταλαβαίνουν τις ανάγκες κάθε πελάτη.