Ο κάθε σεφ έχει το μακρύ του και το κοντό του… ζυμαρικό. Γιατί η αλήθεια είναι πως αυτή η κατηγορία είναι από τις πιο αγαπητές στο καταναλωτικό κοινό, αλλά και από τις πιο ευέλικτες για τους master του είδους: τους chef.

Αμέτρητα σχήματα, μεγέθη, πρόσθετα υλικά, μπορούν να μετατρέψουν ένα πιάτο pasta στο πιάτο που θα κάνει τους θαμώνες ενός εστιατορίου να επιστρέφουν ξανά και ξανά, ακόμα και έναν chef διάσημο για αυτό.

 

Για τους επαγγελματίες του χώρου οι κλασικές αγάπες με ονόματα όπως Farfalle, Bucatini, Scialatelli, Macaroni δίνουν τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τα food trends της πιο υγιεινής και gluten free διατροφικής φιλοσοφίας,  τη θέση τους σε ζυμαρικά από φύκια, ρεβύθια, quinoa και φυσικά χειροποίητα μακαρόνια από λαχανικά. Αυτές οι τάσεις είναι μερικές από τις εναλλακτικές εκδοχές του αγαπημένου ζυμαρικού που αρχίζουν και γεμίζουν τα μενού των πιο εναλλακτικών και trendy εστιατορίων. 

Aπό την αρχική εκδοχή των ζυμαρικών, που η ιστορία θέλει τον Μάρκο Πόλο να φέρνει τα noodles από την Κίνα στην Ιταλία και σιγά σιγά να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις και τις συνταγές των ντόπιων, η αλήθεια είναι πως το συστατικό αυτό δεν σταματά να εξελίσσεται κάθε φορά που καταπιάνεται με αυτό ένας παθιασμένος chef.

Εσείς λοιπόν πώς θα γιορτάσετε την παγκόσμια μέρα των ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου;

Εμείς είμαστε εδώ για να σας γεμίσουμε με έμπνευση!