Με ένα παστό αβγό και έναν τρίφτη, μεταμορφώνεις ένα απλό πιάτο σε μια εμπειρία ιδιαίτερων γευστικών απολαύσεων; Ας δούμε πώς.

Ξηρό πάστωμα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παστώσετε αβγά. Μία μέθοδος είναι η ασιατική, όπου τα αβγά μένουν με το κέλυφος σε αλατισμένο νερό όλο το βράδυ. Παστώνοντας με ξηρό τρόπο τους κρόκους χωριστά, μετατρέπετε τον «τρεμάμενο» κρόκο σε μία σκληρή μπάλα που μπορείτε να τρίψετε εύκολα στον τρίφτη. Έτσι, τρίβετε τον κρόκο πάνω σε ζυμαρικά και αμέτρητα άλλα πιάτα, για να προσθέσετε γεύση.

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε

Τρίψτε το παστό αβγό σας σε κρεμώδεις σούπες, όπως σούπα κουνουπίδι ή σούπα με αγκινάρες της Ιερουσαλήμ. Μία άλλη πρόταση είναι να το τρίψετε σε ανοιξιάτικο ριζότο ή σε ζυμαρικά με κουκιά και φρέσκο αρακά, σε πίτσα με λαρδί που έχει μόλις βγει από τον φούρνο, σε ψητό καλαμπόκι με βούτυρο και λεμόνι, τοστ με συκώτι από βακαλάο και κανθερέλες σωτέ, πιάτα με ψάρι και κρεμώδεις σάλτσες λεμονιού, ή γλυκό αστακό με βούτυρο νουαζέτ. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μας.