Τα πιάτα που είναι κλασικά δεν σημαίνει πως δεν επιδέχονται βελτιώσεις. Προσθέτοντας αβγά παστά, confit ή και καπνιστά, ένα αγαπημένο πιάτο ανανεώνεται και μας κατακτά με τη γεύση του ξανά από την αρχή. 

Καρμπονάρα με παστά αβγά

Αγοράστε παστά αβγά πάπιας ή κάντε τα μόνοι σας: βάλτε δύο κρόκους, τρία ολόκληρα αβγά, τριμμένο τυρί και μαύρο πιπέρι στον επεξεργαστή. Αναμείξτε τα μαζί και θα έχετε μια πλούσια βάση για σάλτσα καρμπονάρας.

Αγιολί με καπνιστό κρόκο αβγού

Αναμείξτε μαγιονέζα με σκόρδο και καπνιστούς κρόκους αβγού. Προσθέστε αρωματικά και μπαχαρικά για γεύση π.χ. πιμέντο/πάπρικα ή φύλλα κάρι. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα υπέροχο dip για ψάρι και finger food.

Πίτσα με confit από κρόκο αβγού

Προσθέστε σε μια πίτσα λαχανικά, όπως βρούβες ή άγρια μπρόκολα, και αντζούγιες. Όταν βγάλετε την πίτσα από τον φούρνο, προσθέστε confit από κρόκο αβγού.

Γιαπωνέζικο tsukune με σως tare με παστό αβγό

Το γιαπωνέζικο tsukune, το πιάτο με τα κεφτεδάκια κοτόπουλου, σερβίρεται με σως tare για dip. Για να προσθέσετε ακόμη πιο πλούσια γεύση στη σως tare, μπορείτε να προσθέσετε έναν κρόκο δύο ώρες πριν το σερβίρισμα.