Τα ασιατικά παστά αβγά είναι μια διαφορετική, καινούρια προσέγγιση στον τρόπο που μαγειρεύετε τα αβγά σας. Η υφή τους αλλάζει εντελώς, ενώ το άρωμά τους προσθέτει έξτρα ένταση σε κάθε πιάτο.

Νέοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το παλιό καλό αβγό

Το παστό αβγό είναι το αβγό πάπιας σε άλμη και είναι αρκετά συνηθισμένο συστατικό στην παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα. Συνοδεύει συνήθως Congee ή μπαίνει μέσα σε mooncakes, ενώ οι σεφ και οι αρτοποιοί στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν χρησιμοποιούν παστά αβγά με διάφορους δημιουργικούς τρόπους, ειδικά στις σάλτσες τους. 

Παγωτό σε βάφλα με σως από παστό αβγό

Ένα πιάτο εξαιρετικά δημοφιλές στη Σιγκαπούρη! Το γνωστό και αγαπημένο FAT CAT Ice Cream bar, σερβίρει μαύρη βάφλα με σάλτσα από παστό κρόκο αβγού.

Σάλτσα από παστό κρόκο αβγού με τηγανητές γλυκοπατάτες

Τα καταστήματα Sin Lee Foods στη Σιγκαπούρη χρησιμοποιούν 300 παστούς κρόκους κάθε σαββατοκύριακο για να κάνουν τη σάλτσα από παστό κρόκο αβγού, με την οποία περιχύνουν τις τηγανητές γλυκοπατάτες. Η σάλτσα περιέχει πολτοποιημένους παστούς κρόκους, βούτυρο, γάλα, τσίλι σε σκόνη και ζάχαρη.

Καβούρι με μαλακό κέλυφος και σάλτσα από παστά αβγά

Στη Σιγκαπούρη συναντάμε επίσης ένα μίγμα από έντονα αρώματα και ξεχωριστές υφές: καβούρι με μαλακό κέλυφος σε κινέζικο ψωμάκι στον ατμό, πασπαλισμένο με σάλτσα από παστό κρόκο αβγού.

Χταπόδι και σάλτσα από παστό κρόκο αβγού

Η Rosio de Sanchez, πρώην pastry chef του NOMA, άνοιξε ένα εξαιρετικά δημοφιλές taco joint στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το Hija de Sanchez. Σερβίρει τραγανό τηγανητό χταπόδι σε ψημένη τορτίγια με πικάντικη σάλτσα παστού αβγού.

Κρουασάν με κρέμα από παστό αβγό

Το κρουασάν με παστό κρόκο αβγού δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από το Urban Bakery Works στο Χονγκ Κονγκ και η τάση έχει εξαπλωθεί τώρα σε όλη την περιοχή. Κάτι ακόμα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς είναι το τοστ με γέμιση από κρέμα παστού αβγού: τραγανό εξωτερικά και ρευστό εσωτερικά χάρη στην κρέμα.

Αβγά μπενεντίκτ με σάλτσα Ολλαντέζ από παστό αβγό

Αντί για την πανταχού παρούσα σάλτσα Ολλαντέζ, δημιουργήστε μια σάλτσα από παστό κρόκο αβγού. Και αντί για το συνηθισμένο ζαμπόν, που είναι ήδη αρκετά αλμυρό, σερβίρετε τα ποσέ αβγά σας με γλυκά μαλακόστρακα, όπως μεγάλες γαρίδες.