Μπορεί να μην έχουμε βασιλική καταγωγή, μπορεί να μην είμαστε Λονδρέζοι, ξέρουμε όμως πώς να φτιάξουμε ένα τέλειο cup of tea! Γιατί έχει πιάσει κρύο και δεν ξέρεις ποτέ ποιος θα ζητήσει ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι. Ακολουθήστε τα HOT TEA TIPS, γιατί είναι tea time

 1. Το βράσιμο μετράει!
  Δεν βράζουμε ποτέ το τσάι μας για λιγότερο από 2 λεπτά! Συγκεκριμένα το λευκό τσάι θέλει 2-3 λεπτά (65° - 70°), το πράσινο 3-4 λεπτά (70° - 80°), ενώ το μαύρο θέλει 4-6 λεπτά ( 95° - 96°). Του δίνουμε χρόνο να απελευθερώσει τα αρώματά του, οπότε δεν το πιέζουμε, δεν το ανακατεύουμε και κυρίως δεν το βουτάμε και το ξαναβουτάμε. Βέβαια δεν το αφήνουμε και για πάντα, αφού μετά απελευθερώνει τανίνες και το τσάι μας γίνεται μια πίκρα!

 2.  Ένα νερό, μα τι νερό;
  Χρησιμοποιούμε αυστηρά εμφιαλωμένο, φρέσκο και όχι ξαναβρασμένο νερό! Σκεφτείτε μόνο ότι ένα φλιτζάνι τσάι είναι 99% νερό και 1% συστατικά του τσαγιού οπότε... το νερό πρέπει να είναι καλό! 

 3. Το ζεστό τσάι θέλει και την κατάλληλη κούπα!
  Αρχικά, προτιμάμε μεγάλες και βαθιές, πήλινες ή πορσελάνινες κούπες που δεν αλλοιώνουν τη γεύση, όπως οι μεταλλικές. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε την κούπα μας ρίχνοντάς της λίγο ζεστό νερό. Γιατί; Διότι, μας βοηθά να διατηρήσουμε το τσάι στη σωστή θερμοκρασία.

 4. Το γάλα μπαίνει στο τέλος!
  Το μεγάλο μυστικό που ξέρουν μόνο όσοι έχουν δοκιμάσει τσάι στην Αίγυπτο. Γεμίζουμε την κούπα μας πρώτα με τσάι και στο τέλος ρίχνουμε το φρέσκο γάλα. Βουαλά! Το χρώμα της τελειότητας στο φλιτζάνι μας!

 5. Αυτοσχεδιάζουμε!
  Γιατί να φτιάξουμε ένα συνηθισμένο τσάι και όχι ένα τσάι που θα κάνει τη διαφορά; Για παράδειγμα, αν προσθέσουμε 2-3 ίνες σαφράν στο πράσινο τσάι μας, έχουμε ένα τσάι που κάνει θαύματα με την κυκλοθυμία. Αν δε προσθέσουμε κουρκουμά, «φτιάχνουμε» και τη διάθεση και ένα χρωματιστό τσάι!

Ακολουθήστε πιστά τα βήματα και φωνάξτε με British accent:

It’s tea time!