Ο Βασίλης Μάνδρος αγαπάει πολύ αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται στα πιάτα του. Γι’ αυτό και όπως δηλώνει: «Αυτό που μ’ αρέσει πιο πολύ, το πάθος μου, είναι να δημιουργώ, να φτιάχνω συνταγές που ξέρω ότι θα τις απολαύσει μια παρέα, μια οικογένεια, ένα ζευγάρι...»
Ανήκει στην ομάδα της Unilever Hellas από το 2005, στον τομέα των τροφίμων, στις κατηγορίες της Ho.Re.Ca για λογαριασμό της Unilever Food Solutions , καθώς επίσης και για τον λογαριασμό ΕΛΑΙΣ-Unilever Hellas ως σύμβουλος στο τμήμα Marketing.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική το 1992 στην Ελλάδα. Συνέχισε τη «μαγειρική» του εκπαίδευση στην Ιρλανδία όπου εκεί μυήθηκε στα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας. Εκπαιδεύτηκε δίπλα σε Γάλλους Chef με 1 έως 2 αστέρια Michelin. Ταυτόχρονα, παρακολούθησε μαθήματα νέων τεχνικών μαγειρικής (sous vide, gastrovac, paco jet , Rotovap , Molecular cuisine) στη σχολή Gordon Blue στη Γαλλία, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικών μαγειρικής από διάσημους chef, όπως του Alain Ducasse. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες καθώς και σε διακεκριμένα εστιατόρια και έχει φτάσει τον βαθμό του Executive Chef.
Είναι μέλος της W.A.C.S (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων), δραστήριο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων και τηλεπαρουσιαστής σε μαγειρικές εκπομπές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Φυσικά έχει κατακτήσει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σήμερα, εργάζεται ως Executive Chef στο τμήμα Τροφίμων της ΕΛΑΙΣ-Unilever Hellas και ως Advisor Chef στην Unilever Food Solutions , ενώ διδάσκει και στο τμήμα μαγειρικής ιδιωτικής σχολής .