Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Sani διοργάνωσε για 12η χρονιά την παγκοσμίου φήμης ετήσια γαστρονομική διοργάνωση Sani Gourmet, για το 2017. Βασικό moto: Rising Stars Part Two! Η Unilever Food Solutions ήταν φυσικά εκεί, αρωγός στη διοργάνωση του Sani Gourmet, συμμετέχοντας ως Αργυρός Χορηγός, με το brand Lipton.

Ταλαντούχοι και διακεκριμένοι chef, από Ελλάδα και εξωτερικό, φιλοξενήθηκαν στο Sani Gourmet. Ανάμεσά τους μπορούσε κανείς να μετρήσει 9 αστέρια Michelin, 1 εκ των οποίων ανήκει στον Έλληνα, Παναγιώτη Γιακαλή, Executive chef του The Margi Luxury Hotel.

                                          

1:48

Μενού από τον Παναγιώτη Γιακαλή

Μενού από τον Παναγιώτη Γιακαλή

Still Life with Artichokes & Sea Urchins

Menu based on Greek flavours

 

  •  Amuse-Bouche

 

  •  Aristotle’s Lantern

 

Sea urchin mousse & sea urchin eggs with an ouzo & lemon foam

Μους αχινού & αυγά αχινού, με αφρό απο ούζο & λεμόν

 

Lobster with carrot & coconut panna cotta, carrot purée & exotic salad with mango, cassius & mint

 Αστακός με panna cotta καρότου & καρύδας, πουρέ καροτου και εξωτική σαλάτα από μανγκο, κάσιους, κόλιανδρο και δυόσμο

  •  Fish & Artichokes

 

 Cod in a crust of sun-dried tomato with artichokes & egg-lemon sauce flavoured with fennel

 Μπακαλιάρος σε κρούστα λιαστής τομάτας με αγκινάρες & αυγολέμονο αρωματισμένο με μάραθο

 

  • Aesop’s Fables

 

Lamb with potato raviolis stuffed with green pea purée & peach perfumed sauce

 Αρνί με ραβιόλι πατάτας γεμιστό με πουρέ αρακά & σαλτσα αρωματισμενη με ροδακινο

 

  •  Pre-dessert

 

“Mnemes”

Peaches in Renaissance Paintings Different forms / textures of peach: Roasted with rosemary, crème & ice-cream

Ροδάκινο σε διαφορετικές μορφές / υφές: Ψητά με δενδρολίβανο, κρεμέ & παγωτό 

 

Ο Παναγιώτης Γιακαλής είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες chef της γενιάς του. Με προϋπηρεσία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ευρώπη, όπως το τριάστερο Bristol του Παρισιού, το διάστερο Trussardi ala Scala του Μιλάνου και το πολυβραβευμένο αθηναϊκό εστιατόριο Σπονδή, και έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε μερικούς από τους πιο σπουδαίους Ευρωπαίους chef, η αναγνώριση του ταλέντου του ήταν ήδη γνωστή. Όμως, η πρόσφατη βράβευσή του με Χρυσό Σκούφο για τη δουλειά του στο Patio, το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Τhe Margi, και οι εξίσου σημαντικές διακρίσεις από τα FΝL Best Restaurant Awards, τον καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους μας στον χώρο της γαστρονομίας. Η Knorr υποστήριξε τις δημιουργίες του chef Παναγιώτη Γιακαλή στο μενού που είχε δημιουργήσει για το εστιατόριο Ντομάτα, στις 26 & 27 Ιουνίου.               

Το Lipton, ως Αργυρός χορηγός, είχε δυναμική παρουσία στο Sani Gourmet προσφέροντας στους καλεσμένους Lipton Cocktails, δημιουργίες του Γιάννη Κέδε, βραβευμένου bartender και Lipton Ambassador, στο official opening Party την Κυριακή 25/06 στη Μαρίνα Sea You.

Ο Γιάννης Κεδές βρίσκεται στον χώρο της εστίασης από το 1998 και στόχος του είναι η ποιότητα και η διαχρονικότητα, όπως ο ίδιος δηλώνει. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης του cocktail bar “Σπιτάκι”, ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα bar-εστιατόρια στη Χαλκιδική, ενώ το δεύτερο bar του, το “Vogatsikou | 3” διακρίθηκε το 2016 ως high volume cocktail bar και το 2017 ως το καλύτερο μπαρ της Ελλάδας, από το Αθηνόραμα.

Προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο, chef, δημοσιογράφοι αλλά και γενικότερα λάτρεις της γαστρονομίας, δοκίμασαν τις μοναδικές Lipton δημιουργίες. Για τη διάρκεια του Sani Gourmet, και πιο συγκεκριμένα για το εστιατόριο Water, ο Γιάννης Κέδες δημιούργησε 3 Pre-Dinner Cocktails με τσάι Lipton, 2 με αλκοόλ & 1 χωρίς αλκoόλ.Δείτε τις συνταγές των Lipton cocktails 

Οι κριτικές και τα σχόλια που λάβαμε ήταν πραγματικά μοναδικά!

Επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.sani-resort.com/en_GB/festivals/sani-gourmet

Αναμένουμε το 2018, ευελπιστώντας σε μια ακόμα πιο δυνατή συνεργασία, που θα συντελέσει στο απόλυτο γαστρονομικό γεγονός της επερχόμενης χρονιάς!