Στη φετινή HORECA, μοιράσαμε ιδέες και μυστικά για γεύσεις χωρίς λακτόζη με τη βοήθεια του executive chef, Γιώργου Στυλιανουδάκη. Επειδή όμως μεταξύ επαγγελματιών δεν υπάρχουν μυστικά, σας παρουσιάζουμε τις 5 συνταγές που θα ικανοποιήσουν το lactose-free κοινό σας. 

Μπανάνα Rainbow

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο χωρίς λακτόζη αλλά με φουλ γεύση. Φτιάξτε το και αφήστε τους πελάτες σας να επιλέξουν αν θα γίνει το αγαπημένο τους πρωινό ή το αγαπημένο τους επιδόρπιο.

Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά

  • 1 κατεψυγμένη μπανάνα
  • ½ φλιτζάνι HELLMANN’S Cream Cheese
  • ½ φλιτζάνι γάλα χωρίς λακτόζη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια έλαιο
  • 6-8 σταγόνες Stevia
  • Προαιρετικά toppings: Φρέσκιες φέτες μπανάνας και κομμάτια μπισκότο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ την μπανάνα, το cream cheese, το γάλα, τη βανίλια και τη Stevia, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βάζο και το αποθεώνουμε με φέτες μπανάνας και τα μπισκοτένια κομμάτια. Σερβίρουμε και δεχόμαστε συγχαρητήρια!

Creamy tropical

Ένα lactose-free smoothie και να είναι creamy! Μόνο όταν δοκιμάσετε να φτιάξετε στους πελάτες σας ένα Creamy tropical, θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να τους φτιάξετε τη μέρα!

Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι φράουλες, κατεψυγμένες
  • ½ πολύ ώριμη μπανάνα, κατεψυγμένη
  • 85 γρ HELLMANN’S Cream Cheese
  • 100 γρ γιαούρτι χωρίς λακτόζη
  • Λίγο μέλι
  • 125 γρ  άγλυκο γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα. Γαρνίρουμε με φρέσκια φράουλα και προετοιμάζουμε τους πελάτες μας για ένα τροπικό ταξίδι στη γεύση.

Skinny Peppermint Patty Shake

Θα μπορούσε να είναι τραγούδι, αλλά είναι ένα παραμυθένιο επιδόρπιο σε ένα ποτήρι! Το Skinny Peppermint Patty Shake είναι ένα ρόφημα  που ξεχειλίζει από σοκολάτα και μέντα! Τόσο υγιεινό, τόσο πρωτεϊνούχο και τόσο lactose-free!  

 

Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά

  • 125 γρ HELLMANN’S Cream Cheese
  • 125 γρ  γάλα αμυγδάλου
  • 5 γρ  κακάο
  • 25 γρ  σοκολάτα ή σκόνη πρωτεΐνης βανίλια (προαιρετικό αλλά συνιστάται)
  • 5 σταγόνες μέντα ή εκχύλισμα μέντας
  • ½ με 1 cup παγωτό (ανάλογα με το πόσο παχύ σας αρέσει)

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα. Απολαύστε το χωρίς δεύτερη σκέψη!

 

Αλμυρή Τάρτα με ρίζες από Ευρυτανία

Μια τάρτα, μα ποια τάρτα; Αυτή που θα φτιάξετε για τους πελάτες που δεν αγαπούν τη λακτόζη και τελικά θα σας τη ζητούν όλοι!

Συνταγή για 4 άτομα

Γέμιση

  • 8 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
  • 500 γρ HELLMANN’S Cream Cheese
  • 500 γρ ελληνικό κατσικίσιο τυρί

Ζύμη

  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • 150 γρ μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 5 γρ αλάτι
  • 4.2 γρ ζάχαρη
  • 25γρ HELLMANN’S μουστάρδα

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αυγό, και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ. Αφαιρούμε το μείγμα από το μίξερ και πλάθουμε μια μπάλα. Τυλίγουμε με μια πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο αφήνουμε 10’ σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώνουμε τη μαργαρίνη στο ταψί και μετά βάζουμε τη  ζύμη. Κάνουμε  μικρές τρύπες στην επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180°C για 20-25 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το cream cheese μαζί με το κατσικίσιο τυρί. Στη συνέχεια, γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα τυριού και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή μαζί με τις φέτες προσούτο.

 

 

The Sweet Side of Cream Cheese

Τι γεύση έχει η πιο γλυκιά πλευρά της ζωής; Ανακαλύψτε την, φτιάχνοντας το “The Sweet Side of Cream Cheese” και μοιραστείτε το μυστικό με τους πελάτες σας.

Η συνταγή προϋποθέτει μηχάνημα Pacojet

 

Συστατικά

300 γρ γάλα

120 γρ ζάχαρη

100 γρ Pro Crema Cold

700 γρ HELLMANN’S Cream Cheese

Προαιρετικά toppings: crunchy topping, φρούτα και θρυμματισμένο μπισκότο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μισό γάλα με το cream cheese με τη βοήθεια ενός μπλέντερ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα μας το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και το Pro Crema Cold και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 3 ώρες και στη συνέχεια το αφήνουμε στην κατάψυξη στους -20°C. Τελειώνουμε σε Pacojet.

Σερβίρουμε προαιρετικά με Crunchy Topping, διάφορα φρούτα και θρυμματισμένο  μπισκότο.