Menu

03:18

Eισαγωγή

Τα περισσότερα απο τα προβλήματα δηλητηρίασης που προκύπτουν σε μια κουζίνα οφείλονται στο φαγητό. Είναι εύκολο όμως να αντιμετωπίσεις την τροφική δηλητηρίαση και άλλες ασθένειες και να σερβίρεις φαγητό και ποτά χωρίς προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια τους. Θες να μάθεις πως; Δες τα παρακάτω video της ενότητας!

 

 

08:05

Βασικές Προυποθέσεις του HACCP

Η μεθοδολογία του συστήματος HACCP παρουσίαζει 7 αρχές που σου εγγυώνται την ασφάλεια των τροφίμων. Για να διατηρήσουμε την ποιότητα της δουλειάς μας, είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε αυτούς τους κανόνες. Βρες τους σε αυτό το video.

01:15

Μείωση της Πολυπλοκότητας

Μάθε πως να απλοποιήσεις τις διαδικασίες μέσα στην κουζίνα σου. 

02:47

Προσωπική Υγιεινή

Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι εργαζόμενοι να ακολουθούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. Μάθε πως μπορείς να αποφύγεις τα κακά βακτήρια που μπορεί να έχει η κουζίνα σου. 

03:00

Παραλαβή των Παραδόσεων

Ας σκεφτούμε την παραλάβη προϊόντων που βάζεις στην κουζίνα σου. Ένα σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας τροφίμων είναι η σωστή επιλογή προμηθευτών, δηλαδή προμηθευτές που ακολουθούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

07:12

Αποθήκευση

Η ασφάλεια τροφίμων συμπεριλαμβάνει και την αποθήκευση, γιατί κάθε προϊόν έχει το δικό του μοναδικό τρόπο αποθήκευσης. Ανακάλυψε περισσότερα σε αυτό το video.

06:17

Προετοιμασία

Ήρθε η ώρα να πλύνεις τα χέρια σου! Η προετοιμασία είναι βασικό κομμάτι της ασφάλειας τροφίμων για αυτό λοιπόν πρέπει να παρακολουθήσεις τα βήματα προσεκτικά! Δες το video.

02:33

Aναζωογόνηση

Μερικές φορές πρέπει να έχεις προετοιμάσει το φαγητό πριν το παραγγείλει ο πελάτης, έτσι ώστε να μην περιμένει πολύ ώρα το φαγητό του. Μάθε εδώ τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είναι σίγουρο πως το φαγητό θα δοθεί στον πελάτη με τις σωστές συνθήκες. 

02:55

Για Αρχή

Η φροντίδα που δείξαμε στην προετοιμασία πρέπει να συνεχιστεί γιατί ο τρόπος που θα σερβιριστεί και παρουσιαστεί το πιάτο πρέπει να ακολουθεί τις πρακτικές ασφάλειας τροφίμων, Είσαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή;

01:41

Μετά το Σερβίρισμα

Αφου το σερβίρισμα έχει τελειώσει πρέπει να συνεχίσεις να ενδιαφέρεσαι για τις πρακτικές ασφάλειας τροφίμων. Μάθε πως σε αυτό το video! 

01:56

Αφαίρεση Υπολλειμάτων

Μετά το σερβίρισμα έχεις να διαχειριστείς ένα μεγάλο όγκο υπολλειμάτων. Αυτά τα υπολλείματα έχουν πολλά βακτήρια. Δες πως να διαχειριστείς τα υπολλείματα σε αυτό το video.

04:36

Καθαριότητα και Συντήρηση

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις τα βήματα σε αυτό το video για να διατηρήσεις την κουζίνα σου καθαρή. Μάθε περισσότερα σε αυτό το video.

02:43

Εβδομαδιαίο Δελτίο Καταχώρησης

Οτιδήποτε βλέπουμε στην κουζίνα μας είναι πολυ σημαντικό και πρέπει να καταγράφεται. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως τηρούνται όλοι οι κανόνες του HACCP

 

00:47

Κλείσιμο

Eίσαι σχεδόν στο τέλος. Συγχαρητήρια!