Ο Γκίκας Ξενάκης γεννήθηκε το 1983 στη Θήβα και ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μαγειρικής με τις σπουδές του στην Ελλάδα. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, ήταν μόνο η αρχή καθώς συνέχισε τις μαγειρικές του περιπέτειες με σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό, σε διεθνείς κουζίνες. Είναι βραβευμένος Chef με συμμετοχές σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς μαγειρικής τόσο σε Ελλάδα, όσο και εξωτερικό. Το Boschetto και η Σπονδή, είναι δύο μόνο από τα μεγάλα εστιατόρια στα οποία έχει εργαστεί, με πολλά ακόμα να ακολουθούν την πορεία του ως Chef. Από το 2013 και μετά διδάσκει σε σχολές μαγειρικής, βοηθώντας μικρούς και επίδοξους μάγειρες. Επίσης θεωρείται κορυφαίος σύμβουλος στον τομέα της εστίασης σε τουριστικές επιχειρήσεις. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει τη μαγειρική του, από το 2012 και μετά είναι ο Head Chef στο Aleria Restaurant. 

Για τη νέα σειρά προϊόντων World Cuisine:

«Είναι μια σειρά με ποιοτικά προϊόντα, τα οποία βρίσκουν χρήση στη κάθε κουζίνα. Πειραματίστηκα αρκετά και μέσα από τη σειρά αυτή και τις συνταγές μου, σας προκαλώ να δημιουργήσετε χωρίς όρια με μόνο γνώμονα τη γεύση σας και τη φαντασία σας. Ελπίζω να την απολαύσετε, όπως και εγώ.»