Menu

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για τον πουρέ


Το αργό μαγείρεμα κι οι φίνες πρώτες ύλες, θα αποζημιώσουν με απίστευτη γεύση και πλούσιο άρωμα το πιάτο σας.   

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα καρότα, το κρεμμύδι, το πράσο (μόνο το λευκό μέρος του) και τα 2 στελέχη σέλερι.Σε κοκοτέρια (μαντεμένιο σκεύος- κατσαρόλα ) τοποθετούμε το χτένι, το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές και το κρατάμε στην άκρη.
    Στη συνέχεια σοτάρουμε τα λαχανικά στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το μοσχάρι και σβήνουμε με κρασί. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό με την τομάτα, την Worcesterκαι το Maizena. Δίνουμε μια βράση και στη συνέχεια τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για 3-4 ώρες
  2. Για τον πουρέ

    Σ' ένα σκεύος προσθέτουμε 450ml νερό και 3g αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Όταν βράσει, απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε 200ml κρύο γάλα (3,5% λιπαρά). Αδειάζουμε 100γρ της αφυδατωμένης πατάτας και ανακατεύουμε καλά, αρωματίζουμε με την πούδρα άγριων μανιταριών και τελειώνουμε με το βούτυρο.
  3. Για τη σάλτσα

    Περνάμε τα λαχανικά από μπλέντερ και τα προσθέτουμε στα υγρά του κρέατος. Στη συνέχεια περνάμε από εταμίν και γλασάρουμε την σάλτσα. Τέλος, δένουμε με βούτυρο.
  4. Για το στήσιμο του πιάτου

    Τοποθετούμε τον πουρέ, φέτες από το μοσχάρι και τελειώνουμε με την σάλτσα
    (εάν επιθυμούμε μπορούμε να συνοδεύουμε και με σοτέ μανιτάρια, καμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή πέρλες κρεμμυδιού)
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού