Menu

Συστατικά

+

Για την πάστα

Για το κοτόπουλο

  • Κοτόπουλο μπούτι φιλέτο, κομμένο σε λωρίδες 10.0 τεμ.
  • Προσούτο 10.0 τεμ.

Για το ταψί

  • Πατάτες 1.0 kg
  • Ντοματίνια 300.0 γρ

Για το μαγείρεμα

  • Θυμάρι 30.0 γρ

Συνδυασμοί υλικών που απογειώνουν το κοτόπουλο σε ένα αποτέλεσμα που ξαφνιάζει ευχάριστα.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για την πάστα

    Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε μπλέντερ κόβοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη, το λευκό ξύδι, τις αντζούγιες, ελαιόλαδο και το μισό μάτσο από το μαϊντανό, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια πάστα. 
  2. Για το κοτόπουλο

    Καθαρίζουμε τα 10 μπούτια κοτόπουλο από πέτσα και κόκκαλα . Στη συνέχεια, ανοίγουμε με τη βοήθεια του χεριού μας τα μπουτάκια κοτόπουλο με τη λεία επιφάνεια προς τα κάτω και μοιράζουμε μέσα στα μπουτάκια τη γέμιση. Τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά με προσούτο και τέλος περνάμε 5 μπούτια σε δυο μεταλλικά σουβλάκια.
  3. Για το ταψί

    Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες (πάχους 1 εκ.) και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Έπειτα μπλανσάρουμε τα ντοματίνια και τα καθαρίζουμε από τις φλούδες τους. Στρώνουμε σε ταψί τις πατάτες και καρυκεύουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα σουβλάκια.
  4. Για το μαγείρεμα

    Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, χρησιμοποιώντας το μάτσο του θυμαριού ως πινέλο ώστε να περνάμε με ελαιόλαδο συχνά τα σουβλάκια. Τέλος, προσθέτουμε το θυμάρι στο ταψί και ψήνουμε τα τελευταία 10 λεπτά. 
  5. Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε κόβοντας στη μέση τα μπούτια. Εάν επιθυμούμε τις πατάτες μας πιο τραγανές τις τοποθετούμε ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. 
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού