Menu

Συστατικά

+

Για το Σοφρίτο


Κλασικό πιάτο από τα Eπτάνησα γνωστό για τη βελούδινη υφή και την ισορροπία στη γεύση των συστατικών του.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το Σοφρίτο

    Προσθέτουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει, αλευρώνουμε τις12 λεπτοκομμένες φέτες του κρέατος και από τις δύο πλευρές, τις βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε. Έπειτα, αφαιρούμε τις φέτες του κρέατος από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα. Σε ένα άλλο καθαρό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ένα μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σοταρισμένο μαϊντανό και σκόρδο στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε ξύδι, κρασί και το ζωμό ώστε να σκεπαστεί καλά το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει καλά. Στο τέλος, όταν η σάλτσα έχει γίνει πλέον πηχτή που σημαίνει ότι το φαγητό είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και το κατεβάζουμε. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στο κρέας και σερβίρουμε με ρύζι, σπαγγέτι και πουρέ.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού