Menu

Συστατικά

+

Για τα μανταρίνια με σιρόπι

  • Mανταρίνια Κλημεντίνες 15.0 τεμ.
  • Ζάχαρη 750.0 γρ
  • Νερό 750.0 ml
  • Γλυκάνισο 3.0 τεμ.
  • Ξυλάκι Κανέλλας 2.0 τεμ.
  • Ρακί 400.0 ml

Για το κοτόπουλο


Μια αρκετά ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή με το αγαπημένο σε όλους μας μανταρίνι!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τα μανταρίνια με σιρόπι

    Πλένουμε καλά τις κλημεντίνες, τις τρυπάμε πολλές φορές με μια οδοντογλυφίδα και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία και περίπου 5 λεπτά αφού βράσει το νερό, τις αποσύρουμε και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε τη ζάχαρη με το ένα λίτρο νερό να βράσει γύρω στη μισή ώρα και προσθέτουμε τις κλημεντίνες. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για μια ώρα. Τις βγάζουμε με ένα κουτάλι και τις βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά στο σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα, ώστε να δέσει αρκετά. Πρέπει να είναι πιο δεμένο από ότι το θέλουμε στα γλυκά του κουταλιού, καθώς θα αραιώσει με το ποτό. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε τη ρακή. Ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στο μάτι να πάρουν 1-2 βράσεις. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

  2. Για το κοτόπουλο

    Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο σησαμέλαιο, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα μανταρίνια (εφόσον πρώτα τα έχουμε στραγγίξει από το σιρόπι), το σκόρδο και την πικάντικη σάλτσα με τσίλι. Σβήνουμε με τον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει. Καρυκεύουμε με σάλτσα σόγιας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο τέλος, εάν και εφόσον χρειαστεί το δένουμε με κορν φλάουρ.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού