Menu

Συστατικά

+

Για το Κοτόπουλο

Για τη Σάλτσα

Για το Ψωμί - Πίτα

  • Masarepa (αλεύρι απο καλαμπόκι) 125.0 γρ
  • Ζεστό νερό 125.0 γρ
  • Βούτυρο 30.0 γρ
  • Αλάτι

Για τη Παρουσιάση

  • Αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • Κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο

H σάλτσα Hogao αποτελεί ένα απο τα βασικά συστατικά της Κολομβιανής κουζίνας και συνήθως συνοδεύει ψωμί Arepa, ρύζι και κρέας.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το Κοτόπουλο

    Βράζουμε το κοτόπουλο στο ζωμό (1 λίτρο έτοιμο προϊόν) για 30-40 λεπτά, στη συνέχεια το κρυώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
  2. Για τη Σάλτσα

    Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι στο σπορέλαιο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τομάτα, το σκόρδο και την Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι και Τομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 8 λεπτά. Αρωματίζουμε με το κύμινο και τους σπόρους Annatto, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να γλασάρει η σάλτσα μας.

  3. Για το Ψωμί - Πίτα

    Συνδυάζουμε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε μια ωραία ζύμη. Ξεκουράζουμε για 5 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια, κόβουμε σε 2 μπάλες, τοποθετούμε σε πλαστική σακούλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
    Βουτυρώνουμε την επιφάνεια ενός τηγανιού, με τη βοήθεια των χεριών μας ανοίγουμε το ζυμάρι και ψήνουμε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
  4. Για τη Παρουσιάση

    Τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στο Arepas και το περιχύνουμε με την σάλτσα Hogao. Ντεκοράρουμε με το αβοκάντο και το φρέσκο κόλιανδρο.

Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού