Menu

Συστατικά

+

Για το Φοντύ Τομάτας

  • Ώριμες Τομάτες 4.0 τεμ.
  • Σκελίδα σκόρδο, σπασμένη 1.0 τεμ.
  • Κλωνάρι Θυμάρι 1.0 τεμ.
  • Πρέζα ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο 20.0 γρ
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για τα Ραδίκια και τις Γαρίδες


Τα χόρτα συνηθίζεται να σερβίρονται παραδοσιακά σαν σαλάτα ή ορεκτικό. Ακολούθησε αυτή τη συνταγή και μετάτρεψέ τα σε ένα μοναδικό κυρίως πιάτο!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το Φοντύ Τομάτας

    Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις τομάτες και κόβουμε σε τέταρτα.Τις βάζουμε σε μπασίνα και προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο, το θυμάρι και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τις τομάτες και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε να καλύπτουν τον πάτο της κατσαρόλας. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 160°, μέχρι να μαγειρευτούν καλά οι τομάτες και να φύγει το νερό τους. Αφαιρούμε το σκόρδο και το θυμάρι και τοδιατηρούμε στο ψυγείο.
  2. Για τα Ραδίκια και τις Γαρίδες

    Καθαρίζουμετις γαρίδες καικρατάμε μόνο τον κορμό τους. Τις καρκάσες και τα κεφάλια τα κρατάμε για να δημιουργήσουμε την δική μας μπίσκ. Τις σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, σβήνουμε με το τσίπουρο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα με τσίλι και τομάτα και το κρατάμε στην άκρη.Σοτάρουμε το κρεμμύδι (κομμένο ψιλό καρέ) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ραδίκια και τα αρωματικά χόρτα. Καρυκεύουμε με αλάτι, προσθέτουμε την τομάτα κομμένη καρέ (μόνο το εξωτερικό μέρος της), σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
  3. Παρουσίαση

    Στήνουμε στο κέντρο ενός πιάτου τα χόρτα με την βοήθεια ενός τσερκιού, τοποθετούμε στο πάνω μέρος τις γαρίδες και ολοκληρώνουμε στο κέντρο με το φοντύ τομάτας. Γαρνίρουμε με τη σάλτσα από τις γαρίδες.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού