Menu

Συστατικά

+

Για τις Χοιρινές Μπριζόλες

  • Χοιρινές μπριζόλες με μακρύ κόκαλο 10.0 τεμ.

Για τη Σαλάτα

Για τις Τηγανητές Πατάτες Pont-Neuf

  • Πατάτα 10.0 τεμ.

Για τη Σως Μπεαρνέζ

  • Ξίδι με εστραγκόν 10.0 ml
  • Ματσάκι εστραγκόν 1.0 τεμ.
  • Σάλτσα Ολλανδέζ 350.0 γρ

Όταν το εστραγκόν συνδυαστεί με το βούτυρο, συμπληρώνει ιδανικά ένα πιάτο με βάση το ψητό κρέας. Η κλασική γαλλική σάλτσα Μπεαρνέζ συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα, ψητά σχάρας αλλά και λαχανικά.

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τις Χοιρινές Μπριζόλες

    Ψήνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να ψηθούν καλά στο φούρνο.
  2. Για τη Σαλάτα

    Καθαρίζουμε και πλένουμε το μαρούλι σε παγωμένο νερό. Βράζουμε τα παντζάρια, ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε τα σε πολύ λεπτές φέτες. Μπλανσάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε κατά μήκος.
    Βάζουμε το παντζάρι και τα κρεμμυδάκια στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου γίνουν λίγο τραγανά. Προσθέτουμε αλάτι και περιχύνουμε το μαρούλι με την βινεγκρέτ. Γαρνίρουμε με τις κορυφές του μάραθου.
  3. Για τις Τηγανητές Πατάτες Pont-Neuf

    Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια περίπου 5x2x2 εκ. Ζεματίζουμε τις πατάτες σε νερό με αλάτι που βράζει, μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφήνουμε το λάδι να κάψει, έως ότου φτάσει τους 185°C και τηγανίζουμε τις πατάτες, έως ότου πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και γίνουν τραγανές. Προσθέτουμε αλάτι, αφαιρούμε τον ύπερο από το λουλούδι του κολοκυθιού και κόβουμε το κορμό. Τηγανίζουμε το λουλούδι σε φυτικό λάδι και προσθέτουμε αλάτι.
  4. Για τη Σως Μπεαρνέζ

    Ζεσταίνουμε τη σάλτσα ολλανδέζ και προσθέτουμε το ξίδι με εστραγκόν. Κόβουμε τα φύλλα του εστραγκόν και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
  5. Για το Σερβίρισμα

    Ολοκληρώνουμε με τη σαλάτα και προσθέτουμε τα τραγανά λαχανικά. Κόβουμε τις μπριζόλες σε φέτες και σερβίρουμε τις πατάτες δίπλα στη μπριζόλα η χωριστά. Τελειώνουμε με τη σως μπεαρνέζ.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού