Menu

Συστατικά

+

Για το κουνουπίδι

  • Κουνουπίδι 1.0 τεμ.
  • Kale 250.0 γρ

Για τη γέμιση

  • Λιναρόσπορος 30.0 γρ
  • Νερό 60.0 ml
  • Ελαιόλαδο 100.0 γρ
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1.0 τεμ.
  • Φασκόμηλο
  • Κλωνάρια δενδρολίβανο
  • Κάστανα 150.0 γρ
  • Ζέστ λεμονιού 2.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Το ψήσιμο

  • Κάστανα 30.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 60.0 γρ
  • Γαλέτα Panko 80.0 γρ
  • Μοσχοκάρυδο

Το κουνουπίδι σε νέο, τραγανό ρόλο έκπληξη!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Προετοιμασία

    Κόψτε και πετάξτε τα φύλλα του κουνουπιδιού. Γυρίστε το κουνουπίδι ανάποδα στο ξύλο κοπής και χρησιμοποιήστε το μαχαίρι σας για να κόψετε προσεκτικά το κοτσάνι και τον πυρήνα, αφήνοντας μια κοιλότητα-τα λουλούδια θα πρέπει ακόμα να κρατιούνται μαζί.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κουνουπίδι ή 2 μικρότερα.
  2. Για το κουνουπίδι

    Αφήνουμε σε αλατισμένο νερό να βράσει. Βυθίστε το κουνουπίδι και μαγειρέψτε για 7 λεπτά, και στη συνέχεια αφαιρέστε το με δύο κουτάλια και αφήστε το να στεγνώσει στον ατμό. Προσθέστε το Kale στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό μέχρι να μαραθεί. Στραγγίστε και ψιλοκόψτε.
  3. Για τη γέμιση

    Για να φτιάξετε τον λιναρόσπορο (αυτό θα δέσει τη γέμιση μαζί), ανακατέψτε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με 60 γρ νερό και αφήστε το στην άκρη για 5-10 λεπτά μέχρι να κολλήσει. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 40 γρ λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτετε το κρεμμύδι και μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε 1/2 πακέτο δενδρολίβανο και 1/2 πακέτο φασκόμηλο, ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά γέμισης, συμπεριλαμβανομένου του Kale και μαγειρεύετε για περίπου ένα λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε, και έπειτα το βάζουμε σε ένα μπλέντερ με 150 ml νερό και τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε σε ένα παχύ πουρέ. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.Γεμίζουμε σε κάθε γωνιά του κουνουπιδιού και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  4. Το ψήσιμο

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C/180C . Ανακατέψτε τα υπόλοιπα κάστανα με το Panko και λίγο καρύκευμα. (Εναλλακτικά του Panko μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλέτα από λευκό ψωμί). Έπειτα ρίξτε με το κουτάλι το υπόλοιπο λάδι σε όλο το κουνουπίδι, και στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα κάστανου με την τριμμένη φρυγανιά και καλύψτε το κουνουπίδι. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Τέλος, σερβίρετε με τυχόν τραγανά κομμάτια που έχουν πέσει στο ταψί.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού