Menu

Συστατικά

+

Για τη μαρινάδα

Για το γλάσο

Για τον Πουρέ


Δώστε μια μεθυστική απόχρωση στο χοιρινό σας. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή ψητού χοιρινού με γλάσο απο bourbon, πουρέ κάστανο και λαχανικά!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τη μαρινάδα

    Σε ένα γουδί τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και δημιουργούμε μια πάστα που θα περάσουμε εξωτερικά το χοιρινό μας. Το τυλίγουμε με πλαστικό φιλμ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Πρίν το μαγειρέψουμε το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να αναπνεύσει για 30-35 λεπτά.
  2. Για το γλάσο

    Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γλάσο τοποθετώντας όλα τα υλικά σε μπασίνα και ομογενοποιούμε, πριν το ψήσιμο περνάμε με την βοήθεια πινέλου το γλάσο από το χοιρινό μας και ψήνουμε σε σχαροτήγανο και στο φούρνο στους 130-140 για 3 -3 ½ ώρες ή μέχρι να αποκτήσει το χοιρινό μας 63 βαθμούς στη καρδία του. Σε ολη την διάρκεια περνάμε κάθε 20 λεπτά με το γλάσο το χοιρινό μας.
  3. Για τον Πουρέ

    Βράζουμε για 10 λεπτά τα ήδη βρασμένα κάστανα (για πιο γρήγορα χρησιμοποιούμε βρασμένα κάστανα ) με το ζωμό κοτόπουλο για περισσότερο γεύση. Στη συνέχεια περνάμε τα κάστανα και τα κάνουμε πουρέ. Βράζουμε για λίγο με το μισό γάλα και το μισό βούτυρο. Σε μπασίνα ομογενοποιούμε τον πουρέ κάστανό με τον πουρέ πατάτας (τις οποίες πρώτα έχουμε βράσει) και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και βούτυρο.Καρυκεύουμε με αλάτι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού