Menu

Συστατικά

+

Για τους κεφτέδες

  • Κρεμμύδια λευκά 2.0 τεμ.
  • Ψωμί 800.0 γρ
  • Τομάτα τριμμένη 1.0 τεμ.
  • Φρυγανιά τριμμένη 100.0 γρ
  • Δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Καπνιστή πάπρικα 3.0 γρ
  • Κανέλα 3.0 γρ
  • Ξύδι από μήλο 50.0 γρ
  • Αλάτι
  • Ηλιέλαιο
  • Αλεύρι
  • Πιπέρι

Για το τζατζίκι

  • Ωριμο αβοκάντο 3.0 τεμ.
  • Ξύδι από μήλο 25.0 γρ
  • Ελαιόλαδο 60.0 ml
  • Φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αγγούρι 1.0 τεμ.
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για τους κεφτέδες

    Μουλιάζουμε σε νερό το ψωμί και το στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά. Ψιλοκόβουμε μισό μάτσο μαϊντανό και μισό μάτσο δυόσμο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μετά τη βασική τους επεξεργασία. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο, ώστε να δέσουν. Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες των 60 γραμμαρίων και περνάμε ελαφρά από αλεύρι, ώστε να αποκτήσουν μια πρώτη κρούστα. Βάζουμε στο ψυγείο για ακόμα 1 ώρα και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180°C για περίπου 1 ½ λεπτό μέχρι να πάρουν χρώμα. Τέλος, στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. 
  2. Για το τζατζίκι

    Λιώνουμε τα αβοκάντο στο μπλέντερ. Τρίβουμε ένα μεγάλο αγγούρι και το στραγγίζουμε.  Ψιλοκόβουμε μισό μάτσο άνηθο. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το αβοκάντο παγωμένο και προσθέτουμε το αγγούρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά και σερβίρουμε δίπλα στους vegan κεφτέδες.