+

Για την Κολοκύθα

  • Κολοκύθα κίτρινη 900 γρ

Για τη Σούπα

Για το Τελείωμα

  • Σπόροι κολοκύθας 40 γρ
  • 100γρ τριμμένο τυρί γραβιέρα
  1. Για την Κολοκύθα

    Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια την κολοκύθα. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και καλύπτουμε το μισό με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για τη Σούπα

    Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών.
    Βάζουμε τα κρεμμύδια και την πάστα σκόρδου στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό και προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα. Σιγοβράζουμε για περίπου 10’. Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Για το Τελείωμα

    Βάζουμε τη σούπα σε μπόλ και γαρνίρουμε με τους σπόρους κολοκύθας και την τριμμένη γραβιέρα.
+