+

Εκτέλεση

  • Γιαούρτι 125 γρ
  • Ταχίνι 100 γρ
  • Παντζάρια 1 kg
  • Καρύδια 100 γρ
  • Σταφίδες 60 γρ
  • Ελαιόλαδο
  • Ρόκα
  • Αλάτι
  • Φύλλα μαϊντανού
  • Εσαλότ 200 γρ
  • Muscovado ζάχαρη (Ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο στην οποία δεν έχει απομακρυνθεί η μελάσα) 60 γρ
  • Ξύδι από κόκκινο κρασί 120 ml
  1. Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε και κόβουμε ζουλιέν τα εσαλότ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σε μπασίνα τα κρεμμύδια, το ξύδι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και το αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον.

    Βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό για 30-35 λεπτά.

    Σοτάρουμε τα καρύδια για να πάρουμε όλα τα έλαια από τον καρπό.

    Σε μπασίνα προσθέτουμε το κρέμα τυρί, το γιαούρτι καθώς και το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο αποτέλεσμα.

    Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα βρασμένα παντζάρια, τα οποία τα έχουμε ήδη κόψει σε μικρά κομμάτια.

  2. Παρουσίαση

    Τοποθετούμε πρώτα τα κρεμμύδια (τα οποία τα έχουμε στραγγίσει), έπειτα τη ρόκα, τα σοταρισμένα παντζάρια και ντεκοράρουμε με καρύδια, σταφίδες και βραχάκια από το μείγμα του τυριού.
+