+

Για τα Καλαμάρια

Κρεμμύδι Πίκλα

Για τη Σαλάτα

  • Σαλάτα λάχανο καρότο

Παρουσίαση

  • Πίτες Ανατολής
  1. Για τα Καλαμάρια

    Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Στη συνέχεια μπλανσάρουμε τα καλαμάρια, κρυώνουμε και τοποθετούμε σε μπασίνα μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Αφήνουμε για 4-5 ώρες και μετά περνάμε με προσοχή τις ροδέλες του καλαμαριού σε ξυλάκια και τοποθετούμε σε ψυγείο.Μετά απο λίγη ώρα είναιέτοιμα να ψηθούν στην σχάρα μέχρι να πάρουν ένα καλό χρώμα
  2. Κρεμμύδι Πίκλα

    Σε μπασίνα τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι και με την βοήθεια ενός φουέτ λιώνουμε το αλάτι.Τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο
    (ήβάζουμε το βάζο στα μικροκύματα για 2-3 λεπτά ή στο φούρνο για 4-5 λεπτά ) το κρεμμύδι μαζί με το μίγμα από την μπασίνα. Κλείνουμε ( αφήνουμε 2-3 πόντους ελεύθερους από την επιφάνεια ) και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ημέρα.

  3. Για τη Σαλάτα

    Κόβουμε το λευκό μαζί με το κόκκινο λάχανο. Τρίβουμετο καρότο και εάν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο.
    Όλα μαζί τα λαχανικά τα τοποθετούμε σε μπασίνα μαζί με τη πικάντικη σάλτσα και ανακατεύουμε.
    Για την ποσότητα μας, το το μίγμα από τα λαχανικά θα πρέπει να είναι 500 γρ
  4. Παρουσίαση

    Ψήνουμε 3 τεμάχια στην μερίδα και στήνουμε σε πιάτο μαζί με κρεμμύδι πίκλα, σαλάτα λάχανο αρωματισμένο με γλυκό τσίλι και πιτούλες κομμένες


+