Menu

Συστατικά

+

Για το χοιρινό

Για τη σάλτσα φιστικιού

Για τα ψωμιά

  • αλεύρι μαλακό 250.0 γρ
  • Λευκή ζάχαρη 20.0 γρ
  • Μπέικιν πάουντερ 10.0 γρ
  • Ξηρή μαγιά 3.0 γρ
  • Γάλα 50.0 ml
  • Ηλιέλαιο 20.0 ml

Για το τελείωμα

  • Φιστίκια τριμμένα
  • Φρέσκο Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Καρότο τουρσί

Αφράτα ψωμάκια με αρωματική γέμιση χοιρινού και σάλτσα φιστικιού. Σκέτη απόλαυση!

...

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το χοιρινό

    Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά τη χοιρινή κοιλιά χωρίς κόκκαλο. Μετά τη μεταφέρουμε για ξεκούραση. Ρίξτε τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να διαλύεται και να καραμελώσει. Στη συνέχεια ανακατέψτε γρήγορα το σκόρδο, το τζίτζερ και τον αστεροειδή γλυκάνισο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
    Ρίχνουμε προσεκτικά το κρασί ρυζιού και τη σάλτσα σόγιας και σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε το χοιρινό στην καραμέλα, προσθέτουμε 100 ml νερό και τα πέντε μπαχαρικά (Chinese 5 Spices) και αφήνουμε να σιγοβράσει. Βάλτε το καπάκι και ψήστε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Έπειτα, βγάζουμε από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε και γλασάρουμε τη σάλτσα. Μπορεί να παρασκευαστεί έως και 2 ημέρες πριν και να παγώσει.
  2. Για τη σάλτσα φιστικιού

    Σοτάρουμε τα φιστίκια. Αναμειγνύουμε σε μπασίνα όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε. 
  3. Για τα ψωμιά

    Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά και μια μεγάλη πρέζα αλάτι σε ένα μίξερ. Ρίχνουμε μέσα το γάλα, το λάδι και 100 ml χλιαρό νερό και δουλεύουμε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος (για περίπου 1 ώρα).
    Στη συνέχεια, ακουμπάμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίγουμε σε σχήμα λουκάνικου. Κόβουμε το λουκάνικο σε 10 ίσες μερίδες. Τυλίγουμε κάθε μερίδα σε ένα ψωμάκι και στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε έναν πλάστη για να ανοίξουμε κάθε ψωμάκι σε οβάλ. Έπειτα, λαδώνουμε ελαφρά το καθένα, τα διπλώνουμε πάνω από ένα λαδωμένο ξυλάκι ή σουβλάκι και τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί να ξεκουραστούν για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Αφαιρούμε το chopstick ή το σουβλάκι πριν το ψήσουμε στον ατμό. 
  4. Για το τελείωμα

    Έπειτα, χωρίζουμε τα ψωμάκια και γεμίζουμε το καθένα με μια ή δύο φέτες από το χοιρινό, περιχυμένο με λίγη σάλτσα. Σκορπίζουμε από πάνω λίγο κόλιανδρο, αγγούρι και φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος, πασπαλίζουμε με τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς.
Αρχική
Προϊόντα
Αγαπημένα
Καλάθι
Μενού