Γαλοπούλα: Η πρωταγωνίστρια της βραδιάς!
Το βράδυ στρώνεται το γιορτινό τραπέζι, με αποκορύφωμα τη γαλοπούλα, που σιγοψήνεται στον φούρνο μέχρι να γίνει ροδοκόκκινη και τραγανή. Για τη γέμιση έχει κάθε οικογένεια τη δική της συνταγή. Κλασικοί συνδυασμοί είναι καλαμποκόψωμο, σέλερυ και κρεμμύδια ή φασκόμηλο, κομματάκια λουκάνικο και κομματάκια ψωμί. Το μεσογειακό μίγμα από πανσέτα, πορτοκαλόφλουδα και κάστανα της ταιριάζει επίσης ιδανικά. Η γαλοπούλα είναι τόσο αγαπητή, που υπάρχει ακόμα και μια εκδοχή της χωρίς κρέας, ως “tofurky“ δηλ. γαλοπούλα από τόφου – πιστό αντίγραφο με γέμιση μανιταριών.
Η γαλοπούλα συνοδεύεται από φασολάκια, πουρέ πατάτας με μια νότα σκόρδου, σάλτσα ψητού και κράνμπερις. Ακόμη σερβίρονται σπιτικά ψημένα ψωμάκια “dinner rolls“. Αλλά και ο αστακός και τα θαλασσινά είναι δημοφιλή τα Χριστούγενα και έχουν μεγάλη παράδοση στην αμερικάνικη κουζίνα. Λόγω των ωκεανών, των λιμνών και ποταμών, τα ψάρια και τα θαλασσινά ήταν στην Αμερική σημαντικά συστατικά που χρησιμοποιούνται πολύπλευρα και δημιουργικά.