Το σερβίρισμα και η παρουσίαση του πιάτου αφορούν το στήσιμο του φαγητού με κάποια sauce ή επικάλυψη με γαρνιτούρα. Αυτές οι μικρές πινελιές κάνουν τα πιάτα πιο ελκυστικά στους πελάτες.
Τα διάφορα είδη εστιατορίων χρειάζονται ποικιλία σε σκεύη ανάλογα με τα είδη σερβιρίσματος. Κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν το είδος των πιάτων και των μαχαιροπίρουνων για ένα εστιατόριο είναι:
1. Eίδος εστιατορίου
Τα καφέ-εστιατόρια μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια είδη σερβιρίσματος για τα περισσότερα πιάτα, ενώ ένα πολυτελές εστιατόριο απαιτεί ειδικά σερβίτσια για διαφορετικά πιάτα.
2. Το μέγεθος του μενού
Αν διαφορετικά πιάτα απαιτούν διαφορετικά σερβίτσια, το εστιατόριο θα χρειάζεται περισσότερα σερβίτσια ανάλογα με το μέγεθος του μενού.
3. Το μέγεθος του εστιατορίου
Τα μεγαλύτερα εστιατόρια μπορούν να δέχονται περισσότερους πελάτες, άρα χρειάζονται και περισσότερα σερβίτσια.
Σε αυτή την ενότητα, μάθετε τα βασικά του σερβιρίσματος, πώς να διαλέξετε το σωστό πιάτο, καθώς και παραδοσιακές και δημοφιλείς τάσεις για το φαγητό.