Menu

Συστατικά

+

Για το chutney τομάτας

  • Κρεμμύδια λευκά 2.0 τεμ.
  • Τομάτες 4.0 τεμ.
  • Ξύλο Κανέλας 1.0 τεμ.
  • Πιπεριά τσίλι 1.0 τεμ.
  • Φύλλα δάφνης 2.0 τεμ.
  • Τζίντζερ 50.0 γρ
  • sherry ξύδι 100.0 ml
  • Κάρδαμο 4.0 γρ
  • Καπνιστή πάπρικα 3.0 γρ
  • Ζάχαρη κρυσταλλική 40.0 γρ
  • Πελτέ τομάτας 50.0 γρ

Για το γιουβέτσι

Για την κρέμα

  • Γραβιέρα τριμμένη 200.0 γρ
  • Ψιλοτριμμένη παρμεζάνα 200.0 γρ
  • Κρέμα γάλακτος 400.0 γρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Για το chutney τομάτας

    Τρίβουμε στον τρίφτη τις τομάτες και το ginger. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το τσίλι.Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά όλα τα υλικά της μαρμελάδας ξεκινώντας από το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και τελειώνοντας με τις τριμμένες τομάτες. Στο τέλος του βρασμού και μετά από 20’ προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφού δέσει το chutney πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με τα μπαχαρικά μέχρι όλο το μείγμα να γίνει λείο. 
  2. Για το γιουβέτσι

    Σε μια άλλη χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε τα Νochicken Chunks με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κριθαράκι και τον ζωμό λαχανικών σιγά-σιγά μέχρι το ζυμαρικό μας σχεδόν να βράσει. Έπειτα, προσθέτουμε το chutney ντομάτας μαζί με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και δένουμε ανακατεύοντας δυνατά εκτός φωτιάς.
  3. Για την κρέμα

    Βράζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος, αφού πρώτα αραιώσουμε μέσα της το Κορν Φλάουρ. Αφού βράσει προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το αλάτι και το πιπέρι και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ, ώστε να αποκτήσει λεία υφή.