Κοτόπουλο Piccata με χυμό mango
Μια συνταγή έτοιμη να μας ταξιδέψει σε εξωτικούς προορισμούς με κοτόπουλο Piccata και αρώματα mango.

Συστατικά
Κοτόπουλο Piccata με χυμό mango
−
+
€0.0
Για το κοτόπουλο
Αυγό
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Χυμός Μάνγκο
/ml
240.0 ml
0%
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
/γρ
200.0 γρ
0%
Φιλέτο κοτόπουλο
/γρ
170.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Σκόρδο
/γρ
0.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
60.0 ml
0%
Για τη sauce
Σησαμέλαιο
/γρ
10.0 γρ
0%
Χυμός Μάνγκο
/ml
240.0 ml
0%
Νερό
/ml
180.0 ml
0%
Soya sauce
/γρ
60.0 γρ
0%
Βαλσάμικο
/γρ
60.0 γρ
0%
Μέλι
/γρ
50.0 γρ
0%
Αλάτι
/γρ
0.0 γρ
0%
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
/γρ
0.0 γρ
0%
Maizena Κορν Φλαουρ 2,5 kg
/γρ
10.0 γρ
0%

Χυμός λεμονιού
/γρ
0.0 γρ
0%
/
Για το κοτόπουλο
-
Αυγό 1.0 τεμ.
-
Χυμός Μάνγκο 240.0 ml
-
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200.0 γρ
-
Φιλέτο κοτόπουλο 170.0 γρ
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Αλάτι
-
Σκόρδο
-
Ελαιόλαδο 60.0 ml
Για τη sauce
-
Σησαμέλαιο 10.0 γρ
-
Χυμός Μάνγκο 240.0 ml
-
Νερό 180.0 ml
-
Soya sauce 60.0 γρ
-
Βαλσάμικο 60.0 γρ
-
Μέλι 50.0 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Χυμός λεμονιού
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το κοτόπουλο
Ανακατεύουμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και το νέκταρ mango σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σκόρδο και το πιπέρι σε μια μπασίνα και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη. Βυθίζουμε τα στήθη κοτόπουλου στο μείγμα αυγών, στραγγίζουμε το περιττό αυγό και πιέζουμε στο μίγμα του αλευριού για να επικαλυφθεί το στήθος. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου στο καυτό λάδι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές- περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά. -
Για τη sauce
Παράλληλα, χτυπάμε μαζί το νέκταρ mango, το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο και το άμυλο καλαμποκιού. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε το μίγμα του βαλσάμικου και βράζουμε για 8-10 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με φυλλώματα ή σαλάτα κινόα.