Ριζότο με κολοκύθα
Ένα εύκολο αλλά και γεμάτο μυρωδιές πιάτο μπορεί να είναι η αρχή του χριστουγεννιάτικου σας γεύματος.

Συστατικά
Ριζότο με κολοκύθα
−
+
€0.0
Εκτέλεση
Κολοκύθα
/γρ
400.0 γρ
0%
Σκελίδες Σκόρδο
/τεμ.
2.0 τεμ.
0%
Κρεμμύδι
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Ρύζι αρμπόριο
/γρ
200.0 γρ
0%
Κύμινο
/tsp
2.0 tsp
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr
/l
1.0 l
0%

Παρμεζάνα
/γρ
50.0 γρ
0%
Κόλιανδρος
/γρ
0.0 γρ
0%
Ελαιόλαδο
/ml
0.0 ml
0%
/
Εκτέλεση
-
Κολοκύθα 400.0 γρ
-
Σκελίδες Σκόρδο 2.0 τεμ.
-
Κρεμμύδι 1.0 τεμ.
-
Ρύζι αρμπόριο 200.0 γρ
-
Κύμινο 2.0 tsp
-
Παρμεζάνα 50.0 γρ
-
Κόλιανδρος
-
Ελαιόλαδο
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κυβάκια, βάζουμε λίγο λάδι και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά. Ταυτόχρονα, σε ένα βαθύ σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με βούτυρο. Ρίχνουμε το ρύζι και το κύμινο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με το ρύζι για περίπου 20 λεπτά. Μόλις βράσει το ρύζι, σερβίρουμε με την παρμεζάνα και τη ψημένη κολοκύθα.