Burger με Φαλάφελ από Κους-Κους με Καρότα και Κολοκύθια σερβιρισμένο με Σάλτσα από Ταχίνι και Γιαούρτι
Ένα burger κατάλληλο και για vegeterians!

Συστατικά
Για τα Φαλάφελ
-
Αλεύρι 50 γρ
-
Κύμινο 3 γρ
-
Μάτσο φρέσκος κόλιανδρος 1 τεμ.
-
ματσάκι μαϊντανό 3 τεμ.
-
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 80 γρ
Για τη Sauce Yogurt - Tahini
-
Ταχίνι 100 γρ
-
Νερό 100 γρ
-
Χυμός απο ένα λεμόνι 50 γρ
-
Ξύσμα λεμονιού 1 τεμ.
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Για το Burger
-
Φέτες αγγουριού
-
Σπανάκι
-
Ψωμί brioche
-
Αβοκάντο 1 τεμ.
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τα Φαλάφελ
Ετοιμάζουμε το cous-cous, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε στο μίξερ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα των φαλάφελ σε μία μπασίνα και ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι. Πλάθουμε τα φαλάφελ και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα, τηγανίζουμε με σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά για 2’-3’ από κάθε μεριά. -
Για τη Sauce Yogurt - Tahini
Βάζουμε σε ένα μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Για το σερβίρισμα, περιχύνουμε με σως ταχινιού και μοιράζουμε με λίγα φρέσκα λαχανικά. -
Για το Burger
Ψήνουμε τα ψωμάκια και στη βάση στρώνουμε 70 γρ. Knorr Chili Soy Sauce καιHellmann’s Μαγιονέζα Deli*. Προσθέτουμε το σπανάκι, εναλλακτικά μπορούμε και μαρούλι, το μπιφτέκι φαλάφελ, flakes αγγουριού, το αβοκάντο και τελειώνουμε με 30 γρ. Knorr Chili Soy. *Μπορούμε να παραλείψουμε την μαγιονέζα ούτως ώστε να γίνει η συνταγή μας Vegan. -
TIP
Μπορούμε να τα σερβίρουμε σε πιάτο, να τα τυλίξουμε σε αραβική πίτα, ή να δημιουργήσουμε burger.