Εισαγωγή
Κάποιοι λένε πως ''τρώνε με τα μάτια''. Βελτιοποίησε λοιπόν τις ικανότητες σου στο στήσιμο πιάτων με τον Chef Coetzee απο το Urbanologi του Γιοχάνεσμπουργκ. Κατανόησε τη σημασία του στησίματος στην γαστρονομική τέχνη και δημιούργησε τον τέλειο καμβά στο πιάτο σου. Μάθε τις τεχνικές, τα εργαλεία, tips και παραδείγματα όπως επίσης και εποχιακές συνταγές.
Σκέψεις για το Στήσιμο
Ο Chef Coetzee μοιράζεται μαζί σας τις αισθητικές επιρροές του για το πως πρέπει να στήσετε ένα πιάτο, να του δώσετε style, πρακτικότητα, χαρακτήρα αλλά και να το ενισχύσετε με εποχιακά υλικά.
Τα Συστατικά της Γλυκιάς Πατάτας
Η χρήση της γλυκιάς πατάτας: o Chef Coetzee μας συστήνει τα συστατικά που μπορούν να κάνουν ένα πιάτο καλό. Τόσο η θερμοκρασία όσο και η υφή αποτελούν σημαντικά στοιχεία για τη συνταγή του πιάτου γλυκιάς πατάτας του Urbanologi.
Επιλέγοντας Σερβίτσιο
Στο συγκεκριμένο video θα καταλάβετε πως το σχήμα του πιάτου σας βοηθάει να κάνετε το ιδανικό στήσιμο χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ''πλέγματος'' για να αποφύγετε τα ''νεκρά'' σημεία και να δώσετε μια όμορφη αισθητική στο πιάτο σας.
Καλό vs. Κακό
Φτιάχνοντας μια εποχιακή σαλάτα: O Chef Coetzee παρουσιάζει πως και πως να μην προσεγγίσετε το πιάτο σας δείχνοντας δύο διαφορετικά αποτελέσματα.
Γλυκοπατάτα (στογγυλό πιάτο)
Εδώ, θα δείτε τη διαδικασία στησίματος μιας γλυκοπατάτας και μιας μους κατσικίσιου τυριού χρησιμοποιώντας ως καμβά ένα στρογγυλό πιάτο.
Koυνουπίδι (ορθογώνιο πιάτο)
Δουλεύοντας με ένα ορθογώνιο πιάτο και μονοχρωματικούς τόνους: ο Chef Coetzee παρουσιάζει το στήσιμο μιας σαλάτας κονουπιδιού. Πειραματιστείτε κάνοντας εικόνα το πιάτο σας πριν ξεκινήσετε να το στήνετε.