Όπως σε όλα τα πράγματα στον κόσμο, έτσι και στο φαγητό, εμφανίζονται συνεχώς νέες τάσεις. Και όπως σε όλα τα πράγματα στον κόσμο, έτσι και στο φαγητό, αυτές οι τάσεις έρχονται και φεύγουν μέχρι να πεις “κύμινο”.

Yπάρχει όμως εδώ και καιρό, κάτι που κέρδισε το κοινό και που όλα δείχνουν πως ήρθε για να μείνει: το μαύρο φαγητό. Ή πιο σωστά, φαγητό με ενεργό άνθρακα. Όχι δεν θα κάνουμε μάθημα χημείας, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και πολύ πιο νόστιμα. Αν έχετε δει μαύρο ψωμάκι burger, μαύρο παγωτό ή μαύρα pancakes, ξέρετε ακριβώς για τι μιλάμε. Είναι ο εμπλουτισμός των τροφίμων με ενεργό άνθρακα που παράγεται από κέλυφος καρύδας, ξύλο ή τύρφη και δίνει αυτό το ιδιαίτερο μαύρο χρώμα στην τροφή. Αν είναι νόστιμο; Το πόσο αρέσει σε γεύση, εξαρτάται από το γούστο του καθενός. Το πόσο αρέσει σαν εικόνα όμως, το έχουν αποδείξει οι χιλιάδες καρδούλες που παίρνουν οι φωτογραφίες με μαύρο φαγητό στα social media

Επόμενο trend: κολοκύθα με κιμά. Ναι, οκ, μπορεί αυτός ο συγκεκριμένος συνδυασμός να μην είναι ο πιο πετυχημένος αλλά η μόδα της αντικατάστασης των ζυμαρικών με 'μακαρόνια’ απο καρότα, γογγύλια, σπαράγγια και αγγούρι, φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Ο λόγος; Μισές θερμίδες και διπλάσια διατροφική αξία. Σε μια εποχή λοιπόν που το υγιεινό έχει γίνει σκοπός - και όχι άδικα - μία τέτοια επιλογή αξίζει σίγουρα να την ξανασκεφτεί κανείς.

 

Για τo τελευταίο trend θα χρειαστεί να κάνουμε μια στάση στο ανθοπωλείο για λίγα λουλούδια. Όχι δεν γίναμε ξαφνικά ρομαντικοί, ούτε τα μπερδεύουμε με τα βότανα ή τα μπαχαρικά. Τα τριαντάφυλλα, οι μαργαρίτες και η καλέντουλα είναι μόνο μερικά από τα φαγώσιμα λουλούδια που μπορούν να συνοδεύσουν υπέροχα ένα πιάτο και να δώσουν χρώμα, γεύση και... μια φανταστική φωτογραφία στο Instagram. Μην τα βάλετε σε βάζο λοιπόν, βάλτε τα στο πιάτο και καλή όρεξη.

 

  • Κάποιες μόδες ξεχνιούνται γρήγορα, κάποιες επαναλαμβάνονται και κάποιες αλλάζουν τον τρόπο που τρώμε και μαγειρεύουμε. Όλες όμως έχουν κάτι να μας προσφέρουν σε γεύση και βιταμίνες, αλλά το βασικότερο, να μας δώσουν ιδέες για να απολαμβάνουμε καινούριες γεύσεις.