Η λαχταριστά κομψή γαλλική τούρτα fraisier, για παράδειγμα, που παραδοσιακά φτιάχνεται με φράουλες, μπορεί να «πειραχτεί» και να ανανεωθεί εντυπωσιακά με μπλε βατόμουρα ή μύρτιλα (αποκαλείται και «βατόμουρο της ζωής»), ενώ το goji berry, που λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει, θεωρείται καρπός της μακροζωίας, μπορεί να ενσωματωθεί σε ξεχωριστή πανακότα.
Αναμιγνύοντάς το μάλιστα με ζάχαρη και περιορίζοντας έτσι την οξύτητά του, μπορούμε να πάρουμε και κατακόκκινα coulis, που όχι μόνο θα στολίσουν διαφόρων ειδών κέικ αποδίδοντάς τους εντυπωσιακά έντονο και φυσικό χρώμα, αλλά και ξεχωριστή γεύση.
Ιδιαίτερη γεύση μπορεί να δώσει το goji berry και ως σιρόπι σε σοκολατάκια, αντικαθιστώντας το γνωστό all time classic λικέρ.