Δεν μπορείς να βρεις τον ειδικό συνεργάτη της επιλογής σου; Επικοινώνησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε.
Προσδιορίστε το κόστος των υλικών για να υπολογίσετε την τιμή των πιάτων.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το κόστος των τροφίμων, καθώς αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην κερδοφορία ενός εστιατορίου. Πρόκειται για το κόστος των υλικών σας και δεν περιλαμβάνει άλλες δαπάνες, όπως κόστος εργασίας και γενικά έξοδα. Η κοστολόγηση των τροφίμων είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τον προσδιορισμό του κατά πόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι για το κόστος του φαγητού.
Know- Η κατανόηση των βασικών στοιχείων στην κοστολόγησης της συνταγής είναι σημαντική για να μπορείτε να:
Τα εργαλεία και οι υπολογισμοί που ακολουθούν είναι σημαντικά στοιχεία για τον υπολογισμό του κόστους των υλικών σας:
Πώς γίνεται η εφαρμογή των αριθμών και του κόστους σε κάθε πρότυπη συνταγή;
Δημιουργήστε ένα φύλλο κοστολόγησης συνταγής για κάθε πιάτο σας παρέχοντας πληροφορίες κοστολόγησης.
Μπορείτε να κατεβάσετε τον πίνακα από εδώ.
Από τη στιγμή που θα έχετε το κόστος των υλικών σας, μπορείτε να υπολογίσετε την τιμή πώλησης των πιάτων σας. Για τον καθορισμό της τιμής πώλησης θα πρέπει να λαμβάνετε πάντα υπ' όψιν το κόστος της εργασίας σας, των υλικών και τα έξοδά σας.
Για να υπολογίσουμε την τιμή πώλησης, χρειαζόμαστε το κόστος των υλικών να είναι ένα συγκεκριμένο ποσοστό της τιμής πώλησης, το οποίο θα αποφασίσετε εσείς.
Ακολουθεί ένα παράδειγμα για να δείτε πως μπορείτε να βρείτε την τιμή πώλησης ενός πιάτου:
Με δεδομένο αυτόν τον αριθμό, το εστιατόριο μπορεί να αποφασίσει την τελική τιμή πώλησης του πιάτου.
Πατήστε στο εικονίδιο για να προσθέσετε συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Πατήστε στο εικονίδιο για να προσθέσετε συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Πατήστε στο εικονίδιο για να προσθέσετε συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Πατήστε στο εικονίδιο για να προσθέσετε συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.