![](/nea-taseis/seasonal-occasions/egg-pairing/jcr:content/parsys/content/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/image.img.png/1506504881899.png)
1. Παστά αβγά και ζυμαρικά
Ο τριμμένος παστός κρόκος δίνει στα ζυμαρικά πλούσια νοστιμιά.
![](/nea-taseis/seasonal-occasions/egg-pairing/jcr:content/parsys/content/columncontrol_copy_c/columnctrl_parsys_1/image.img.png/1506505178553.png)
2. Παστά αβγά και μανιτάρια
Ο συνδυασμός μανιταριών με ρευστό παστό, καπνιστό ή confit αβγό, αναδύει το άρωμα και τη νοστιμιά του μανιταριού. Συνδυάστε τα σε τοστ, πίτσες ή σούπες.
![](/nea-taseis/seasonal-occasions/egg-pairing/jcr:content/parsys/content/columncontrol_copy_c_1629604535/columnctrl_parsys_1/image.img.png/1506505242834.png)
3. Παστά αβγά, Ολλαντέζ και σπαράγγια
Χτυπήστε ένα γλασέ παστό μελάτο αβγό σε Ολλαντέζ ή τρίψτε ένα παστό αβγό σε σπαράγγια και σάλτσες, για να δώσετε επιπλέον άρωμα.
![](/nea-taseis/seasonal-occasions/egg-pairing/jcr:content/parsys/content/columncontrol_copy_c_672514405/columnctrl_parsys_1/image.img.png/1506507871472.png)
4. Πικρά πράσινα λαχανικά και παστό αβγό
Η έντονη γεύση των πράσινων λαχανικών που τηγανίζονται ελαφρά ή ψήνονται, όπως τα άγρια μπρόκολα, οι βρούβες ή η ιταλική λαχανίδα ισορροπεί τέλεια με τα παστά αβγά.
![](/nea-taseis/seasonal-occasions/egg-pairing/jcr:content/parsys/content/columncontrol_copy_c_74338833/columnctrl_parsys_1/image.img.png/1506507957498.png)
5. Παστό αβγό και καραμέλα
Το παστό αβγό δίνει βαθιά γεύση στην καραμέλα, κάνοντάς την ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και γεμίζοντάς την με άρωμα.
![](/nea-taseis/seasonal-occasions/egg-pairing/jcr:content/parsys/content/columncontrol_copy_c_632928507/columnctrl_parsys_1/image.img.png/1506508010425.png)
6. Παστό αβγό και κρουασάν
Κι όμως, στο Χονγκ Κονγκ γεμίζουν κρουασάν και ψωμάκια με γλασέ παστού κρόκου αβγού.
![](/nea-taseis/seasonal-occasions/egg-pairing/jcr:content/parsys/content/columncontrol_copy_c_1556172474/columnctrl_parsys_1/image.img.png/1506508067408.png)
7. Παστό αβγό με στέικ ταρτάρ
Μολονότι ο κρόκος συνήθως λειτουργεί ως ρευστή προσθήκη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καρύκευμα και να τονίσει τη γεύση του ταρτάρ.