Δεν μπορείς να βρεις τον ειδικό συνεργάτη της επιλογής σου; Επικοινώνησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε.
Ένας εύκολος οδηγός για το πιο διάσημο μεξικάνικο φαγητό! Ακολουθήστε τον και δεν θα χάσετε…
Τον τελευταίο καιρό είναι γεγονός ότι παντού ανοίγουν καταστήματα που πουλάνε τάκος υψηλής ποιότητας. Από το «Hija de Sanchez» στην Κοπεγχάγη, που το άνοιξε ένας πρώην μάγειρας του Noma, μέχρι τον πρώην σεφ γλυκών του Empellón, Alex Stupak, στη Νέα Υόρκη. Ξεχάστε τα Τεξ Μεξ τάκος και αρχίστε να προσθέτετε γέμιση με μεξικάνικο αέρα!
Η τορτίγια
Όλα ξεκινούν με τορτίγιες από καλαμποκάλευρο υψηλής ποιότητας. Δημιουργήστε τις δικές σας ή αγοράστε έτοιμες τορτίγιες καλής ποιότητας, από λευκό, κίτρινο και μπλε καλαμπόκι ή ακόμη και κόκκινες τορτίγιες που παίρνουν το χρώμα τους από το τσίλι που τους έχουν προσθέσει.
Η γέμιση
Στο Μεξικό, τα πάντα μπορούν να μπουν σε ένα τάκο. Εξαρτάται από την περιοχή. Τάκος με κεφαλάκι από κατσικάκι,χοιρινά αυτιά ή ακόμη και έντομα. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις πιο κλασικές επιλογές και έχουμε διαλέξει τους καλύτερους συνδυασμούς.
Ψητά
Επιλέξτε ψητή μπριζόλα (Carne Asada) ή κοτόπουλο (Pollo) ως βάση. Η προετοιμασία του κρέατος πρέπει να γίνεται σε υψηλή θερμοκρασία και να μαγειρεύεται σε τηγάνι χωρίς λάδι.
Στο τάκος με ψητό κρέας ταιριάζει πολύ η πράσινη σάλτσα ή εναλλακτικά η Chipotle μαγιονέζα (με πιπεριές και σκόρδο δηλαδή).
Αφού βάλετε το κρέας και τη σάλτσα, προσθέστε στα τάκος σας ψιλοκομμένη τομάτα και κρεμμύδι ή τριμμένο τυρί.
Τηγανητά
Μαγειρέψτε χοιρινή ωμοπλάτη (Carnitas) ή ψάρια (Pescado) πρώτα σε χαμηλή φωτιά, όπως ένα κονφί και τηγανίστε πριν το σερβίρισμα, ώστε να δώσετε τραγανή υφή. Το τηγανητό ψάρι (σε κουρκούτι) είναι δημοφιλές στην περιοχή Baja του Μεξικό.
Η σάλτσα που σας προτείνουμε για τα τηγανητά είναι είτε κόκκινο ancho (με πιπεριές) ή μαγιονέζα με λάιμ. Και οι δύο αυτές επιλογές δένουν αρμονικά και απογειώνουν τη γεύση των τάκος σας.
Στα έξτρα, μπορείτε να παίξετε με ιδιαίτερα λαχανικά ή φρούτα. Προσθέστε στα τάκος αβοκάντο, λάχανο ή και κόλιανδρο με ανανά.
Στην κατσαρόλα
Για μια πρωτότυπη δημιουργία, το χταπόδι (Pulpo) και η μοσχαρίσια γλώσσα (Lengua) είναι δύο γευστικές εναλλακτικές που θα αγαπήσετε. Η μαγειρευτή γέμιση είναι ιδανική σε κάθε περίπτωση. Τα πιο φθηνά κομμάτια γίνονται ζουμερά και τρυφερά μετά από αργό μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία και δημιουργούν υπέροχες σάλτσες.
Αν επιλέξετε να φτιάξετε τάκος με μαγειρευτό κατσαρόλας, ως συνοδεία προτιμήστε σάλτσα τομάτας ή Pico De Gallo, το οποίο αποτελείται από ψιλοκομμένα λαχανικά: Τομάτες, κρεμμύδια και πιπεριές πικάντικες (jalapenos ή serranos), περιχυμένα με χυμό λάιμ ή λεμονιού. Μπορεί να περιέχει επίσης φρέσκο κόλιανδρο, αγγούρι, αβοκάντο ή μάνγκο.
Ως έξτρα υλικά, προτείνουμε πιπεριές τουρσί, φρέσκα κρεμμυδάκια και κόκκινα φασόλια. Θα δώσουν την απαραίτητη δροσερή νότα στο τάκος σας.
Tip: Να σερβίρετε πάντα τα τάκος σας με λάιμ!
Πατήστε στο εικονίδιο για να προσθέσετε συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Πατήστε στο εικονίδιο για να προσθέσετε συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Πατήστε στο εικονίδιο για να προσθέσετε συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Πατήστε στο εικονίδιο για να προσθέσετε συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.