Ποια είναι τα συστατικά για το τέλειο Burger; Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα εστιατόρια που σερβίρουν τα κορυφαία Burgers της πόλης δημιουργούν έναν συνδυασμό από σωστό ψωμάκι, επικάλυψη και σάλτσα, αλλά τον σημαντικότερο ρόλο έχει το μπιφτέκι. Εάν το μπιφτέκι δεν είναι σωστό, το Burger σας θα χάσει την αφράτη αίσθηση που προσφέρει.

Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό που μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμος για να τελειοποιήσετε το μπιφτέκι σας και να δημιουργήσετε ένα καταπληκτικό Hamburger. Ακολουθήστε τα συγκεκριμένα 6 βήματα και δεν θα χάσετε!

Επιλέξτε το κρέας
Γενικά, ένα μείγμα 80/20 κρέας προς λίπος κάνει το μπιφτέκι ζουμερό, εάν ψηθεί για να είναι medium. Η ελιά είναι ιδανικό κομμάτι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα κομμάτια, όπως πιο λιπαρή μπριζόλα ή κότσι που έχει ζελατίνη. Επίσης, λάβετε υπόψη και τη ράτσα. Ένα κομμάτι από μοσχάρι Angus είναι μια καλή επιλογή.

Αλέστε το μόνοι σας
Ένα σπιτικά αλεσμένο Burger είναι ό,τι καλύτερο. Χρησιμοποιήστε μέτρια λεπίδα και αλέστε το κρέας στα 8 χλσ. για να έχετε τη σωστή υφή. Προσθέστε λίγο αλάτι, καθώς αυτό θα «ψήσει» το κρέας και αλλάξτε την υφή του.

Δώστε σχήμα στα μπιφτέκια
Δώστε σχήμα στα μπιφτέκια σας, παίρνοντας 170 γρ. κρέας. Το ιδανικό πάχος είναι 2 εκ., με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ψήσετε το μπιφτέκι medium-rare. Δημιουργήστε μια μικρή λακκούβα στο επάνω μέρος.

Προετοιμαστε την ψησταριά
Τώρα ρίξτε άφθονο πιπέρι και αλάτι στα μπιφτέκια. Κατά προτίμηση, χρησιμοποιήστε ψησταριά με κάρβουνα και ζεστάνετέ την σε υψηλή θερμοκρασία. Λαδώστε τη σχάρα, όχι το μπιφτέκι.

Το ψήσιμο
Ψήστε τα μπιφτέκια σας όπως θα ψήνατε μια μπριζόλα: Πρώτα θωρακίστε σε υψηλή θερμοκρασία, στη συνέχεια μαγειρέψτε για περίπου 3-4 λεπτά ακόμη από κάθε πλευρά σε χαμηλότερη θερμοκρασία, γυρίζοντας τα μπιφτέκια μόνο μία φορά. Μην τα πιέζετε ποτέ. Ελέγξτε με ένα θερμόμετρο, θα πρέπει να δείχνει 60◦C για medium ψήσιμο.

Προσθέστε τυρί
Προσθέστε τυρί 1 λεπτό προτού τα γυρίσετε. Καλύψτε τα μπιφτέκια ή βάλτε τα κάτω από γκριλ φούρνου και συνεχίστε το μαγείρεμα. Βεβαιωθείτε ότι το τυρί που επιλέξατε είναι σωστά προετοιμασμένο για να λιώσει ομοιόμορφα. Τρίψτε ή κόψτε σε φέτες το σκληρό τυρί, θρυμματίστε το μαλακό τυρί όπως το κατσικίσιο ή τη φέτα.