Πόσο δημοφιλής είναι η φυτικής βάσης διατροφή το 2022;
Ο αριθμός των flexitarians (ημι-χορτοφάγων) και των χορτοφάγων αυξάνεται σταθερά. Οι πελάτες θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά είτε από ευαισθητοποίηση απέναντι στην κακομεταχείριση των ζώων είτε επειδή θέλουν να κάνουν μια ισχυρή δήλωση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να καταναλώνουν όλο και λιγότερες ζωικές τροφές.
Υπάρχουν επίσης, ολοένα και περισσότεροι πελάτες που επιλέγουν ένα vegan τρόπο ζωής και στρέφονται εξ ολοκλήρου σε μια φυτική διατροφή. Εν ολίγοις: τώρα είναι η στιγμή για τους σεφ και τους επαγγελματίες τροφίμων να ανταποκριθούν σε αυτή την τάση. Παρακάτω θα βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, στοιχεία και αριθμούς.

Ποιος τρώει τι;
- Χορτοφάγος: δεν τρώει κρέας ή ψάρι, αλλά τρώει τυρί, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα
- Ωο-χορτοφάγος: δεν τρώει κρέας, ψάρι, οστρακοειδή ή γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά τρώει αυγά και προϊόντα που περιέχουν αυγά
- Vegan: δεν τρώει, δεν πίνει και δεν καταναλώνει κανένα ζωικό προϊόν
- Ψαροφάγος: δεν τρώει κρέας αλλά τρώει ψάρι (και άλλα θαλάσσια ζώα), τυρί, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα
- Flexitarian (ημι-χορτοφάγος): συνειδητά δεν τρώει κρέας μία ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα

Vega(n) στοιχεία στη σειρά
Το ήξερες;
- Οι flexitarians το 2011, δεν έτρωγαν κρέας ή ψάρι κατά μέσο όρο 2,9 ημέρες την εβδομάδα
- Από το 2019, ο αριθμός αυτός έχει φτάσει κατά μέσο όρο τις 3,7 ημέρες χωρίς κρέας ή ψάρι την εβδομάδα
- Το 2019, 8 φορές περισσότεροι Ολλανδοί επέλεξαν το vegan τρόπο ζωής σε σύγκριση με το 1996
- Η συμβουλευτική εταιρεία Globaldata προέβλεψε στις αρχές του 2020 ότι η παγκόσμια βιομηχανία κρέατος εκείνο το έτος θα αυξανόταν κατά 2,6%, ενώ μετά την κρίση του κορωνοϊού αναμένεται μείωση κατά 5,3%
- Στις ΗΠΑ το 23% του πληθυσμού δηλώνει ότι θα τρώει περισσότερα φυτικά γεύματα λόγω της πανδημίας

Γιατί είναι καλό να τρώμε (περισσότερα) χορτοφαγικά είδη;
Είναι γεγονός ότι η κατηγορία των vegans αυξάνεται διαρκώς. Αλλά γιατί; Η ανάλυση των τάσεων από τη Food Inspiration το 2019, έδειξε τα εξής:
- Η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων είναι σήμερα υπεύθυνη για πάνω από το 25% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
- Οι ζωικές τροφές αποτελούν κατά μέσο όρο το 16% της διατροφής μας. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με τα τρόφιμα φτάνουν το 55%.
- Το κρέας, το τυρί και τα αυγά έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στο περιβάλλον λόγω των ζωοτροφών, του νερού και του χώρου που απαιτείται για τα ζώα. Επιπλέον, τα ίδια τα ζώα εκπέμπουν πολλά αέρια μέσω της κοπριάς.
- Η κατανάλωση ζωικών τροφών έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
- Μια χορτοφαγική ή vegan διατροφή επηρεάζει λιγότερο το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
- Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί έχουν το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.
Σχετικές συνταγές
-
Bitoque a la Russe με Raw ΝoΒeef Burger και Γεύση Σπανακόπιτα -
Burger με Raw ΝoΒeef Burger, Potato Bread και Πίκλες από Αγγουράκι Κνωσού -
Γιουβέτσι με NoChicken Chunks, Chutney Τομάτας και Κρέμα Γραβιέρας -
Wrap με NoChicken Nuggets και Sauce από Ταχίνι -
No-Karake ΝοChicken Nuggets Ramen Soup με Udon Noodles -
Quesadilla με Raw ΝoΒeef Burger και Hummus Φάβας -
Stir Fried NoChicken Chunks με Σκιουφιχτά -
Raw NoBeef Burger σε Ψωμί Παντζαριού -
NoChicken Chunks Στιφάδο με Δεντρολίβανο -
NoChicken Nuggets με Πουρέ Πατάτας -
Kale Salad με Τραγανά NoChicken Nuggets
- ...
Δεν μπορείς να βρεις τον ειδικό συνεργάτη της επιλογής σου; Επικοινώνησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε.
Please select your country
Help us show relevant products and prices based on your locationBahrain
Kuwait
Oman
Qatar
Saudi Arabia
United Arab Emirates
Σχετικά προϊόντα
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα
Δεν είναι δυνατό να προστεθεί το προϊόν στη λίστα
Το προϊόν αφαιρέθηκε από τη λίστα
Δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί το προϊόν από τη λίστα
Σχετικά άρθρα
Τι θα κερδίσεις
- Συνδέσου εδώ
- Τις καλύτερες συνταγές και tips από chefs από όλο τον κόσμο
- Τις τελευταίες μαγειρικές τάσεις