Menu

Εισαγωγή

Μάθετε πως να ετοιμάσετε μία πικάντικη γιορτή στην κουζίνα σας με τον Chef Pablo Penalosa Najera στο καταξιωμένο εστιατόριο MNKY HSE του Λονδίνου.  Θα μοιραστεί τις συμβουλές του για το πως θα φτιάξετε δύο νοστιμότατα τάκος που υπόσχονται να προσθέσουν μία λατινοαμερικάνικη γεύση σε κάθε δείπνο.

Στήνοντας την κουζίνα σας

Ο Chef Pablo Penalosa ανοίγει την πόρτα της κουζίνας του και σας παρουσιάζει τα απαραίτητα στοιχεία αυτής.  Από τα βασικά τηγάνια μέχρι και τον πιο πολυσύνθετο εξοπλισμό όπως το καπνιστήρι και το sous-vide, για να τελειοποιήσετε τις Latin συνταγές σας.

Προετοιμάζοντας το brisket με μαρινάδα

Απογειώστε τη γεύση σε ένα άλλο επίπεδο καθώς ο Chef Pablo Penalosa εξηγεί τα μπαχαρικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μία αρωματική μαρινάδα για το brisket σας.  Δείτε τη διαδικασία πριν μάθετε για το καπνιστήρι και πάρετε μία πρώτη γεύση γύρω από το καπνιστό κρέας. 

Προετοιμάζοντας το μπούτι κοτόπουλου με μαρινάδα

Κάντε τη διαφόρα με τη γλυκιά μαρινάδα για κοτόπουλο καθώς ο Chef Pablo Penalosa σας δείχνει πως να εξελίξετε τη βάση του brisket σας σε μία πιο γλυκιά εκδοχή με την προσθήκη μερικών επιπλέον συστατικών.  Πειραματιστείτε με την υφή δημιουργώντας μία τραγανή πέτσα κοτόπουλου σε βαθύ τηγάνισμα, καθώς μαθαίνετε την τεχνική sous-vide για αποτελέσματα με ποιότητα εστιατορίου.

Φτιάχνοντας τη βάση για το γουακαμόλε με πιπεριές toreados

Για όλους τους λάτρεις των μπαχαρικών, αναβαθμίστε το Μεξικάνικο κλασσικό γουακαμόλε όπως ο Chef Pablo Penalosa: με πιπεριές toreados.  Αυτό το video θα σας δείξει πως να φτιάξετε τη βάση για αυτή την πικάντικη εκδοχή του γουακαμόλε, και να εισάγετε στο μενού σας λίγη Λατινοαμερικάνικη ζέστη!  

Φτιάχνοντας γουακαμόλε με πιπεριές toreados

Ολοκληρώστε το γουακαμόλε με πιπεριές toreados, συνδυάζοντας το βουτυρώδες αβοκάντο με μία πικάντικη βάση από jalapenos.

Γουακαμόλε με πιπεριές toreados και τσιπότλε

Μάθετε μία δεύτερη συνταγή για γουακαμόλε-με πιπεριές toreados και τσιπότλε.  Αυτό το μείγμα γουακαμόλε συνδυάζει τις γεύσεις του καπνιστού τσίλι με σάλτσα Adobo για μια δόση οξύτητας.

Προετοιμάζοντας το κοτόπουλο για τα τάκος

Μάθετε πως θα συνδυάσετε τις πιπεριές, την τηγανισμένη πέτσα και το sous-vide κοτόπουλο για να φτιάξετε μία ανανεωμένη εκδοχή των τάκος με κοτόπουλο.

Συναρμολογώντας και σερβίροντας το τάκος με κοτόπουλο τσιπότλε

Δείτε τα τελευταία συστατικά και τεχνικές για να στήσετε το τέλειο πιάτο.

Μεξικάνικα brisket τάκος με γουακαμόλε με πιπεριές toreados

Ολοκληρώστε τα μεξικάνικα brisket τάκος σας ενώνοντας τις γεύσεις του toreados γουακαμόλε με ντομάτες μπρουνουάζ και ψιλοκομμένα κρεμμύδια.  Μάθετε πως να κόβετε ένα βοδινό brisket και να το συνδυάζετε με τους χυμούς απ' το κρέας για την απόλυτη γεύση.