+

Για τη Πίτα

  • Αλεύρι 180 γρ
  • Ζάχαρη 120 γρ
  • Βούτυρο 120 γρ
  • Αυγά 2 τεμ.
  • Φρέσκο χυμό λεμονιού 30 γρ

Για το Γλάσο

  • Φρέσκο χυμό λεμονιού 60 γρ
  • Ζάχαρη άχνη 240 γρ
  1. Για τη Πίτα

    Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο (το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με τα αυγά και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το σύρμα για μερικά λεπτά.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να το δουλεύουμε.
    Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 175 για 23-25 λεπτά (μέχρι το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό).

  2. Για το Γλάσο

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το χυμό λεμονιού και όταν το γλυκό μας κρυώσει καλύπτουμε με το γλάσο.
    Ντεκοράρουμε με φέτες λεμονιού κονφί ή με κάποιο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.
+