+

Για το Κλαφουτί

  • Ζάχαρη 120 γρ
  • Βανίλια 3 γρ
  • Βούτυρο 210 γρ
  • Κορν φλάουρ 10 γρ
  • Κρέμα ζαχαροπλαστικής 25% του βάρους τους Κλαφουτί
  • Σκόνη αμυγδάλου 200 γρ
  • Αυγά 100 γρ
  • Κεράσια 300 γρ
  1. Για το Κλαφουτί

    Ανακατεύουμε το βούτυρο, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.Ενσωματώνουμε τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου. Δουλεύουμε το μείγμα, μέχρι να ασπρίσει, ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη μισή ποσότητα απο τα κεράσια. Βουτύρώνουμε τη ταρταλέτα και στρώνουμε τα υπόλοιπα κεράσια ολοκληρώνοντας με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°.
+