Menu
+

Για το Κλαφουτί

  • Ζάχαρη 120.0 γρ
  • Βανίλια 3.0 γρ
  • Βούτυρο 210.0 γρ
  • Κορν φλάουρ 10.0 γρ
  • Κρέμα ζαχαροπλαστικής 25% του βάρους τους Κλαφουτί
  • Σκόνη αμυγδάλου 200.0 γρ
  • Αυγά 100.0 γρ
  • Κεράσια 300.0 γρ
  1. Για το Κλαφουτί

    Ανακατεύουμε το βούτυρο, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.Ενσωματώνουμε τη ζάχαρη και τη σκόνη αμυγδάλου. Δουλεύουμε το μείγμα, μέχρι να ασπρίσει, ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη μισή ποσότητα απο τα κεράσια. Βουτύρώνουμε τη ταρταλέτα και στρώνουμε τα υπόλοιπα κεράσια ολοκληρώνοντας με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°.