Menu
+

Για το κοτόπουλο

  • Αυγό 1.0 τεμ.
  • Χυμός Μάνγκο 240.0 ml
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200.0 γρ
  • Φιλέτο κοτόπουλο 170.0 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σκόρδο
  • Ελαιόλαδο 60.0 ml

Για τη sauce

  • Σησαμέλαιο 10.0 γρ
  • Χυμός Μάνγκο 240.0 ml
  • Νερό 180.0 ml
  • Soya sauce 60.0 γρ
  • Βαλσάμικο 60.0 γρ
  • Μέλι 50.0 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμός λεμονιού
  1. Για το κοτόπουλο

    Ανακατεύουμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και το νέκταρ mango σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σκόρδο και το πιπέρι σε μια μπασίνα και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη. Βυθίζουμε τα στήθη κοτόπουλου στο μείγμα αυγών, στραγγίζουμε το περιττό αυγό και πιέζουμε στο μίγμα του αλευριού για να επικαλυφθεί το στήθος.

    Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου στο καυτό λάδι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές- περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.

  2. Για τη sauce

    Παράλληλα, χτυπάμε μαζί το νέκταρ mango, το νερό, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το σησαμέλαιο και το άμυλο καλαμποκιού. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε το μίγμα του βαλσάμικου και βράζουμε για 8-10 λεπτά.

    Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με φυλλώματα ή σαλάτα κινόα.