+

Για την Εκτέλεση

  • Soba noodles 500 γρ
  • Πιπεριές κόκκινες ζουλιέν 150 γρ
  • Αγγούρι (κομμένο ζουλιέν) 100 γρ
  • Πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν 100 γρ
  • Φύλλα δυόσμος, ψιλοκομμένος 15 τεμ.
  • Σταφύλια, κομμένα 50 γρ
  • Σουσάμι 50 γρ
  • Φιστικοβούτυρο 50 γρ
  • Χυμό Πορτοκάλι 25 γρ
  • Σπορέλαιο 100 γρ
  • Μέλι 20 γρ
  • Χυμό lime 1 τεμ.
  • Νερό 20 ml
  • Αλάτι
  1. Για την Εκτέλεση

    Βάζουμε σε δοσομετρητή όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το σπορέλαιο. Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπορέλαιο, μέχρι να δέσει.

    Σε βραστό, αλατισμένο νερό βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και μόλις είναι έτοιμα τα κρυώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια μπασίνα βάζουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε αφήνοντας να μαλακώσουν για 5’. Στραγγίζουμε από τα υγρά και προσθέτουμε τα noodles, το δυόσμο και ανακατεύουμερίχνοντας την επιθυμητή ποσότητα κρύας σάλτσας. Τέλος, γαρνίρουμε με τα κομμένα σταφύλια και με το σουσάμι.

+